Тази пролет NOVA изненада зрителите с изключително разнообразната си програмна

...
Тази пролет NOVA изненада зрителите с изключително разнообразната си програмна
Коментари Харесай

NOVA е изборът на населението в активна възраст и през март

Тази пролет NOVA изненада феновете с извънредно разнообразната си програмна скица. В делничните вечери ефирът на малкия екран предлага три български сериала, две шоу стратегии и три риалити формата, които феновете (18-49 г.) наблюдават с интерес в най-гледаното време.

Данните за зрителската гледаемост на Nielsen Admosphere Bulgaria демонстрират, че в разгара на пролетния сезон NOVA продължава да е най-предпочитаният ефирен канал в България. През месеца над една четвърт от дейното население (18-49 г.) е избрала NOVA, до момента в който записаният аудиторен дял на бТВ (18,5%) е с над една трета по-нисък. В най-гледаното телевизионно време NOVA притегля близо 27% от дейните фенове и също печели първото място със сериозна преднина пред bTV.
 дял фенове NOVA
Освен българското наличие на продукциите във вечерните часове, жанровото многообразие на предаванията също способства за триумфа на малкия екран.
 дял фенове NOVA-->
Всеки понеделник " Като две капки вода " продължава да печели интереса на огромна част от дейните фенове – 43,8% от гледалите телевизия от тази аудиторна група са предпочели шоуто през март, до момента в който избралите bTV по това време са над два пъти по-малко. Онлайн видеогледанията в платформите на Нова Броудкастинг Груп от началото на седми сезон на шоуто към този момент са близо милион и половина.
 водещите Васил Василев Зуека и Димитър Рачков
Световният шлагер Hell's Kitchen с водещ началник Ангелов нажежава вечерите, съчетавайки кулинарно съревнование и прочувствена битка сред участниците и има близо 1 млн. онлайн видеогледания досега. Всеки петък вечер началник Манчев оказва помощ на ресторантьори да подобрят бизнеса си в " Кошмари в кухнята ". Всеки от двата формата притегля към 30% от гледащите телевизия фенове на възраст 18-49 година със сериозна преднина по отношение на втората по гледаемост телевизия bTV.
 Кухнята на пъкъла NOVA
Двата риалити формата в праймтайма на NOVA също провокират интереса на телевизионната публика. Около една четвърт от феновете сред 18 и 49 години избират " Женени от пръв взор " и " Съдби на кръстопът " , което е с над 40% по-висок дял от bTV.
 дял фенове NOVA
Специално място в програмната скица на малкия екран тази пролет имат българските продукции, част от акцията на NOVA да поддържа българските филми, които завоюваха вниманието на основната зрителска публика. Седмият сезон на хитовия български медицински сериал " Откраднат живот: Любовта лекува ", престъпната драма " Дяволското гърло " и престъпната комедия " Господин Х и морето " са изборът на феновете в дейна възраст (18-49 г.) по отношение на наличието на bTV по същото време. В онлайн платформите на Нова Броудкастинг Груп от началото на сезона трите сериала генерират общо над 2,5 милиона видеогледания.
 дял фенове NOVA
Дните на Nielsen Admosphere Bulgaria демонстрират, че през март феновете сред 18 и 49 години избират новините и настоящите излъчвания на NOVA. Новинарските излъчвания са приблизително с 19% по-висок аудиторен дял измежду тази аудиторна група, от съответните излъчвания в същия времеви пояс на втората по гледаемост телевизия. Сутрешните блокове на NOVA „ Здравей, България “ и „ Събуди се “ също са по-предпочитани от тези на конкурентната телевизия, а предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините “ е с над два и половина пъти по-висок аудиторен дял от наличието на bTV по същото време.

Осем от заглавията в ТОП 10 на най-гледаните излъчвания измежду феновете в дейна възраст през март принадлежат на NOVA, като първото място е отредено на " Като две капки вода ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР