Тази плитка демагогия - Радев ни пази да не се

...
Тази плитка демагогия - Радев ни пази да не се
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Радев не ни пази от нищо - крие главата си в пясъка

Тази плитка измама - Радев ни пази " да не се въвлечем във войната " - за жалост не среща почтено опониране от страна на водещите политически водачи в България. Преди всичко, нито една страна членка на Европейски Съюз и на НАТО няма желание да се въвлича във войната на Путин против Украйна. Лидерите на Запада водят политика на ясно съблюдаване на " алената линия ", която отделя нужната поддръжка за Украйна по стратегически, морални и прагматични аргументи от директното замесване в отговора на съветската експанзия. Вашингтон даже отхвърли налагането на зона неразрешена за полети, с цел да не дава мотиви на Кремъл да интерпретира позициите на Запада като открита интервенция в интерес на Киев.

Същевременно, без да получи оптимално вероятната поддръжка от Запада - политическа, стопанска (вкл. посредством глобите против Москва), както и доставяне с нужното оръжие, Украйна няма да може да спре експанзията на Кремъл. Поражението на Киев ще бъде явен сигнал за фашизоидния режим в Москва, че може умерено да продължава с експанзията - против Молдова и други прилежащи страни, за какво не и против страни-членки на НАТО. Помощта за Украйна през днешния ден е помощ за запазване на сигурността и суверенитета на източноевропейските страни в ера на възродена имперска надменност от страна на Русия.

От какво ни пази Радев? От опцията да се включим в груповите старания за подкрепяне на Украйна в нейната борба за избавяне на цяла Европа от експанзията на една нова тоталитарна имперска тирания? Радев не ни пази от нищо. Той крие главата си в пясъка, с цел да резервира своята кариера от уязвимостта на персоналните си зависимости от Москва. Но сигурността и суверенитета на България са отвън " пясъка ". Три десетилетия след рухването на комунизма България продължава да бъде прекомерно уязвима от гл. точка на своята национална сигурност - с войска, невъоръжена по стандартите на НАТО, със служби за сигурност, в които съветското навлизане е обезпокоително незнайно като мащаб - в действителност " навлизане " е неправилно определение, става дума за запазване на позиции от времената на Съветския съюз.

Ако е належащо България да бъде опазена от рисковете на арогантната експанзия, вилнееща в непосредствена непосредственост до нашата територия, то това може да се направи в режим на пълноценна интеграция с политиките и дейностите на българските сътрудници и съдружници. Мнозина измежду тях вършат много повече от България, макар, че не са толкоз мощно уязвими от съветската експанзия спрямо нас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР