Тази нощ сградата на общината в Сараево бе осветена с

...
Тази нощ сградата на общината в Сараево бе осветена с
Коментари Харесай

ПРИЗНАНИЕ: Сградата на общината в Сараево грейна в цветовете на българското знаме

Тази нощ постройката на общината в Сараево бе осветена с цветовете на българското знаме в символ на признателност точно на годишнината от признаването независимостта на Босна и Херцеговина от страна на България. България е първата страна в света, която признава Босна и Херцеговина след оповестяването на независимостта ѝ от някогашната Югославия.

На 31.01.2022 година вечерта от 19:30 до 21:00 ч. една от най-красивите здания в Сараево - емблематичната Виечница (сградата на библиотеката), бе осветена в цветовете на националния ни трикольор във връзка 30-годишнината от признаването на независимостта на Босна и Херцеговина от Република България.

Събитието беше проведено по самодейност на кмета на гр. Сараево Бениамина Карич, със съдействието на Посолството на Република България. Благодарност към страната ни беше публично изразена на страниците на всички обществени медии на госпожа Карич, кмет на Сараево. Министерството на външните работи на Босна и Херцеговина за следващ път също разгласява думи на благодарност към България за признаването на независимостта на страната в формалната си страница в Туитър.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР