„Тази нощ Русия изстреля над 40 ракети и 40 дрона

...
„Тази нощ Русия изстреля над 40 ракети и 40 дрона
Коментари Харесай

Зеленски: Русия изстреля над 40 ракети и 40 дрона, през последната нощ


„ Тази нощ Русия изстреля над 40 ракети и 40 дрона по Украйна, ориентирани към " сериозната инфраструктура “.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Агенция Франс Прес.

„ През нощта Русия изстреля повече от 40 ракети и 40 безпилотни летателни апарата по Украйна. Някои ракети и безпилотни летателни апарати " Шахед " бяха сполучливо свалени. За страдание, единствено част от тях. Руските терористи за следващ път се насочиха към сериозната инфраструктура ", написа Зеленски в обществената мрежа Х.

" Имаше още една подла ракетна офанзива против Харков и Харковска област ", заяви президентът.

Зеленски съобщи, че инфраструктурни обекти са били атакувани и в Киев, градовете Запорожие и Одеса на юг, както и в западния град Лвов, покрай полската граница.

" Руските терористи още веднъж се насочиха към сериозна инфраструктура ", добави той.

Украинският вътрешен министър Игор Клименко съобщи, че стотици спасители са изпратени тук-там в цялата страна след " масирания обстрел ".

" В продължение на няколко часа съветските военни нападнаха пет района на Украйна, нанасяйки удари по сериозна инфраструктура ", сподели Клименко.

По думите му Москва е изстреляла " повече от 10 ракети " по Харков, вследствие на което елементи от града са останали без електричество.

" За благополучие, съгласно оперативните данни, днешната офанзива не е довела до смъртни случаи или ранени ", добави министърът.

Кметът на Харков предизвести, че са вероятни " проблеми с енергоснабдяването " в града, който е вторият по величина в Украйна.

В Запорожка област губернаторът Иван Федоров заяви за " детонации " рано на 11 април.

Ръководителят на Лвовска област Максим Козицки съобщи, че Русия е атакувала газоразпределително оборудване и електрическа подстанция с " крилати ракети от друг клас и безпилотни самолети ".

" Започнаха пожари. Те бяха бързо потушени от пожарникарите ", написа Козицки в обществените мрежи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР