Тази нощ при атака с дрон в Одеса руската армия

...
Тази нощ при атака с дрон в Одеса руската армия
Коментари Харесай

Руски дрон срути част от жилищен блок в Одеса, има много ранени и загинали

Тази нощ при офанзива с дрон в Одеса съветската войска унищожи част от жилищна постройка. До момента се знае за осем ранени и няколко починали. По данни на Силите за защита на Южна Украйна руснаците са направили поредна терористична офанзива с дронове-камикадзе Шахед-131/136 измежду нощ. Руските агресори са изпратили осем атакуващи безпилотни апарата от акваторията на Черно море към Одеска област.
 
 Разрушеният блок в Одеса Разрушеният блок в Одеса Източник: Главно ръководство на Държавната работа за изключителни обстановки в Одеска област
Твърди се, че в продължение на час частите на противовъздушната защита интензивно са отблъсквали тази офанзива. В резултат на това са били унищожени седем цели. За страдание, един от дроновете по време на маневриране измежду жилищните региони на Одеса е улучил 9-етажна постройка на жилищен комплекс. " Част от вход с 18 жилището е опустошен. Вече се знае за умрял човек и 7 ранени, измежду които бременна жена и малко дете ", се показва в известието, представено от УНИАН.
 

 
По данни на пресслужбата на Главното ръководство на Държавната работа за изключителни обстановки в Одеска област под руините има хора. Към 07:00 ч. са избавени 7 ранени, открити са телата на двама починали. Продължава работата по премахване на отломките и издирването на хора. На мястото работят психолози. В издирването вземат участие и кучета. Разположен е отоплителен пункт. От Държавната работа за изключителни обстановки са привлечени 20 единици техника и 91 спасители, работата се прави взаимно със службите за взаимоотношение.
 
От кметството на Одеса допълват, че са развалени също по този начин комунални мрежи и котелна централа, а околните здания са с прекратено от отопление. По информация на ръководителя на Одеската регионална държавна администрация Олег Кипер един вход е опустошен до основи. " Бременна жена е в приблизително тежко положение, още трима души с голям брой пострадвания също са приети в болница, измежду тях 26-годишно момиче е в тежко положение, другите двама са в приблизително тежко положение. Лекарите вършат всичко допустимо. На трима души, измежду които и тригодишно дете, е оказана здравна помощ на място ", съобщи служителят.
 
Както оповестява Кипер в 8:31 ч., спасителите са съумели да извадят един човек отдолу под руините. Той е жив - сега на попадането на вражеския дрон мъжът, евентуално е е бил в мазето си. Човекът е в схващане, в този момент го преглеждат медици. Претърсването и разчистването на отломките продължава.
 
 Разрушенията в Одеса след съветския терористичен удар Разрушенията в Одеса след съветския терористичен удар Източник: Главно ръководство на Държавната работа за изключителни обстановки в Одеска област
По данни на пресслужбата на Одеската регионална прокуратура към този момент е известно, че са починали 2 души, а още 8 са ранени. Започнато е досъдебно следствие по наказателно произвеждане за нарушение на законите и обичаите на войната (част 2, член 438 от Наказателния кодекс на Украйна).
 
" Според следствието през нощта на 2 март врагът е направил нахлуване с безпилотен летателен уред против Одеса. Безпилотният аероплан е блъснал 9-етажна постройка. Разрушена е част от входа на 18 жилището. До момента се знае за 2 починали и 8 ранени, измежду които и тригодишно дете ", - се показва в известието.
 
Разчистването на отломките и интервенциите по търсене и избавяне не престават. Възможно е под отломките към момента да има хора, 6 жители на къщата са в неопределеност.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР