Тази нощ двама от най-добрите в тежка категория - Джоузеф

...
Тази нощ двама от най-добрите в тежка категория - Джоузеф
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Боксовото зрелище Паркър - Чисора, рунд №8, втори нокдаун!

Тази нощ двама от най-хубавите в тежка категория - Джоузеф Паркър и Дерек Чисора, ще премерят сили в нов мегасблъсък посред им. Битката сред Паркър и Чисора се чака да стартира в среднощ българско време и ще можете да я наблюдавате
РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ
Малко след 00:30 часа българско време двамата боксьори се появиха на кръга, като овациите обра Чисора, до момента в който Паркър бе посрещнат с освирквания от домакинската аудитория.
РУНД №1
В първите секунди Паркър беше по-активният боксьор - сериозна разлика с първия им дуел, когато Чисора прати в нокдаун съперника си в границите на първите 10 секунди. Британецът предприе доста отбранителна тактика, само че 1:53 преди края на рунда нанесе забранен удар в тила на своя конкурент, а 1:36 преди края дясна " кука " на Чизора се размина на сантиметри от Паркър. Той отвърна чудесно като 1:08 преди края на рунда нанесе тежък десен прав на своя конкурент - рунд в интерес на новозеландеца.
РУНД №2
Чизора откри по-офанзивно втория рунд и направи отлична композиция от ляв-десен в главата на Паркър, само че някогашният международен първенец остана на крайници. С дясно кроше той направи нова добра офанзива, само че Паркър отговори с брутална контраофанзива - удар в корема, последван от прецизен десен в главата на англичанина. Последва невероятна замяна на ъперкъти, която бе извоювана от Паркър, който по-късно нанесе две крошета в главата на своя " хазаин ".
В края на рунда Паркър нанесе нова тежка офанзива, като запрати съперника си в ъгъла и нанесе 3-4 чисти удара в главата, с което взе и този рунд на своя сметка.
РУНД №3
Чисора още веднъж откри по-агресивно, само че 1:55 преди края на рунда Паркър още веднъж направи зашеметяваща серия, която включваше и приказен десен прав, който залюля Чисора. Британецът се опита да отвърна с тежко дясно кроше, което не сполучи, само че въпреки всичко му оказа помощ да се отскубне от тежките офанзиви на Паркър.
В парадайса Чисора още веднъж натисна, само че Паркър избегна огромна част от офанзивите му - трета част в интерес на някогашния международен първенец.
РУНД №4
Рундът не беше изключително впечатляващ до 50 секунди преди края. Тогава Паркър откри междина в отбраната на Чисора и нанесе тежки удари и с двете ръце, реализирайки първия нокдаун в мача - Чисора, механически, не падна на пода, само че съдията спря борбата, с цел да ревизира положението на ангичанината. В края на рунда Чисора едвам не беше нокаутиран, само че в последните секунди реагира нападателно, опита гневни офанзиви, само че още веднъж не съумя да нанесе провали по Паркър - нов рунд за Паркър.
РУНД №5
След мощните рундове Паркър взе соломоново решение и предприе отбранителна тактика. Чисора се възползва от това иа нанесе няколко тежки удари, в това число и добър ъперкът 30 секунди преди края на рунда - първи рунд в сметката на Чисора.
РУНД №6
В средата на рунда Паркър взе надзор и с доста прецизни удари продължи да тероризира главата на Чисора, който от своя страна обаче понасяше добре болката и остана на крайници. С дясно кроше, а по-късно и с десен прав Паркър взе безапелационен задатък и в този рунд.
РУНД №7
Чисора изглеждаше, че е в доста добра обстановка, само че с жесток ъперкът Паркър го " приспа " - втори нокдаун, само че този път Чисора беше на земята, ставайки на 7-ото отброяване. Паркър го притисна в ъгъла и съумя да нанесе няколко положителни удара, само че Чисора отвърна - тежки удари в корема, а 20 секунди преди края нанесе 4 точни попадения в главата на Паркър - жесток рунд, отличен отговор на Чисора, само че най-много поради нокдауна Паркър взе и този рунд.
РУНД №8



ПРЕДИ БОКСОВИЯ СБЛЪСЪК:
Джоузеф Паркър и Дерек Чисора имат още сметки за споразумяване, откакто през месец май новозеландецът победи британеца по точки в извънредно оспорвана борба. Паркър, който е някогашен международен първенец в тежка категория, има 29 победи и единствено 2 загуби в кариерата си. Чисора, който пък е един от най-опитните боксьори при най-тежките, е с 32 победи и 11 загуби.
На кантара преди мача и двамата боксьори изненадаха с тежестта си. Джоузеф Паркър закова стрелката на 113.9 кг, което е с близо пет кг повече от предходния мач с Чисора. Това е и най-високото тегло в кариерата на Паркър на професионалния кръг. Дерек Чисора пък е свалил килограми, като сега тежи 112.5 кг - с над кг по-малко от дуела през май.
Часове преди борбата с Чисора . Кобрата се готви за завръщане на боксовия кръг, където за последно бе в края на 2020-а, когато загуби мача за международната купа в тежка категория против Антъни Джошуа.
В кариерата си Кубрат е побеждавал противника на Паркър - Дерек Чисора. Според промоутъра Еди Хърн, по отношение на английския боксьор.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР