Тази неделя в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа”, край село

...
Тази неделя в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа”, край село
Коментари Харесай

Организират XV Национален фолклорен събор „Де е българското“ в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” край Очиндол

Тази неделя в Туристически комплекс „ Дядо Йоцо гледа”, край село Очиндол, ще се организира
По традиция, датираща от 2006 година насам, на 6 юни 2021 година, Неделята на слепия, в Туристически комплекс „ Дядо Йоцо гледа” край село Очиндол, ще се организира XV Национален фолклорен събор „ Де е българското “, оповестиха от управата в Мездра.
Организатор на събитието е Община Мездра, а формалното разкриване на събора е в 10 часа.
В тазгодишното издание на фолклорния събор „ Де е българското “ ще вземат присъединяване повече от 500 самодейци - артисти, танцьори и инструменталисти от областите Враца, Видин, Монтана, Русе, Велико Търново и София. Заявки за присъединяване са подали над 40 танцови сформира, певчески и вокално-инструментални групи, както и 13 самостоятелни реализатори - представители на 30 читалища, пенсионерски клубове, учебни заведения и цивилен сдружения от 25 обитаеми места в Северна и Западна България.
Участниците в събора, който няма конкурсен темперамент, ще се изявят в 3 категории: певчески групи и самостоятелни реализатори, танцови групи и самостоятелни реализатори, инструментални групи и самостоятелни реализатори.
Специални посетител реализатори на „ Де е българското” ще бъдат известният национален артист Илия Луков, Ансамбъл „ Мездра “ и Танцов състав „ Хемус “ - Враца. Ще бъде осъществен водосвет и осветена курбан супа.
По време на събора ще бъде връчена обичайна Награда за родолюбие „ Дядо Йоцо гледа “, която се присъжда от Сдружение „ Искърско дефиле “ на почтени българи, популяризирали България у нас и по света.
Организаторите най-учтиво ви канят да присъствате на XV Национален фолклорен събор „ Де е българското”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР