Тази неделя, 18 ноември, от 10:00 до 18:00 ч. в

...
Тази неделя, 18 ноември, от 10:00 до 18:00 ч. в
Коментари Харесай

Седми международен турнир за купа Ронин ще се проведе тази неделя

Тази неделя, 18 ноември, от 10:00 до 18:00 ч. в Универсална спортна зала " Триадица " ще се организира VІI интернационален шампионат по карате за купа " Ронин ", показа на конференция в Пресклуб " България " ръководителят на карате клуб " Ронин 11 " Илиян Мечков.

Близо 300 каратеки от България, Македония, Сърбия, Румъния и Гърция ще се борят за медалите в 40 дисциплини. За втора поредна година, с изключение на самостоятелните дисциплини за деца до 14 години, ще се проведат и срещи в отборни съревнования. Спортният карате шампионат се реализира със съдействието на Столична община, по плана " Спортна София, Усмихнати лица, Спортни Хора ", по стратегия за развиване на детско-юношеския спорт.

Освен Мечков, в конференцията взеха присъединяване старши треньорът на клуб " Ронин 11 " - Лъчезар Цветков, Дарина Дончева - член на Управителния съвет на клуба, както и българските медалисти от национални и интернационалните шампионати - Радослав Вакарелов, Александър Стоименов, Саня Петкова и Петър Христакиев. Старши треньорът разясни, че клуб " Ронин 11 " развива дейна спортна активност от 2002 година насам, като състезателите му печелят доста влиятелни трофеи и медали от републикански, европейски и международни шампионати. През 2018 година КК " Ронин 11 " заема пето място в общото класиране по медали от общо 80 клуба, членуващи в Българската национална федерация по карате (БНФК) към Министерство на младежта и спорта.

Цветков показа още, че в Карате клуб " Ронин 11 " упражняват над 200 души, като по-голямата част от тях са сред 7 и 18 години. Клубът развива профилирани групи за най-малките /т.нар. " бейби карате " групи/, както и група за мъже и дами над 55 години. Най-добрите състезатели упражняват по два пъти дневно, като единствено за тази календарна година клубът може да се похвали със седем международни първенци в направление шотокан, дисциплинираност кумите, вицесветовен и два бронзови медалисти от същата дисциплинираност, един сребърен и трима бронзови балкански медалисти, шестнайсет златни медалисти от републиканското състезание, както и десетки медали от интернационалните и републикански шампионати.

Той добави, че олимпийските категории в каратето са три, като във всяка се позволяват за присъединяване по 10 състезатели. Това прави спечелването на олимпийска квота доста мъчно, само че той е уверен, че от клуба ще има участник в Олимпийските игри - в случай че не през 2020, то през 2024 година.

От клуба чакат мощно показване на техните състезатели в идните шампионати и поддръжка от публиката.

 Шести следващ шампионат за купа „ Ронин “ ще се организира в края на седмицата
Шести следващ шампионат за купа „ Ронин “ ще се организира в края на седмицата

Над 300 каратеки от България, Македония, Сърбия, Румъния и Гърция ще се състезават за медали
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР