Тази мярка е доста спорна и прибързана. Защото до голяма

...
Тази мярка е доста спорна и прибързана. Защото до голяма
Коментари Харесай

Разнопосочни мнения за новата такса върху транзита на руски газ у...

„ Тази мярка е много противоречива и прибързана. Защото значително се трансформира в мито, което не може да се наложи от една страна-членка едностранно без съвещания и утвърждение от страна на Европейския съюз ”, изясни Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията.

20 лв. за мегаватчас природен газ, който минава директно от Русия през България. Тази такса, въведена посредством закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения против Русия, е в действие от петък. Според премиера Николай Денков тя е законна. Сметката на ръководещото болшинство е, че тя ще вкара над 2 милиарда лв. в бюджета, само че към този момент има и съществено опълчване на новата ставка. Добромир Николов събра мненията.

Сърбия и Унгария са страните, за които пренасяме съветски природен газ през продължението на „ Турски поток ”. С новата такса от 20 лв. за 1 мегаватчас крайната цена за тези две страни ще се оскъпи.

„ България само реализира преноса на природния газ. Ние не сме част от договорните взаимоотношения сред „ Газпром ”и Унгария или „ Газпром ” или Сърбия. България има своето право да дефинира таксите за въпросния пренос ”, съобщи Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната ”-„ Демократична България ”.

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, представен от БГНЕС, че ще търси контакт с българския си сътрудник Румен Радев поради нарастването. Унгарският външен министър Петер Сиярто също се опълчи на новите такси.

 

„ Нашите маджарски и сръбски сътрудници, в случай че желаят по-добра цена на природния газ, биха могли да създадат две съществени неща. Първото, което в действителност направи България - да се освободят от зависимостта от съветски природен газ ”, сподели още Сабрутев.

Големият въпрос е може ли да се стигне до каузи против България. От една страна от Унгария или Сърбия, а от друга от „ Газпром ”.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР