Тази легенда ужасява по няколко причини. Историята започва със семейство, което

...
Тази легенда ужасява по няколко причини.
Историята започва със семейство, което
Коментари Харесай

Шокиращата легенда за Ел Имбунче

Тази легенда ужасява по няколко аргументи.

Историята стартира със семейство, което продава първородния си наследник, още преди да е навършил девет дни. Той трябвало да стане член на специфична колегия жреци от чилийския фолклор.

Но ужасяващата част занапред стартира. Жреците деформирали бебето и изместили крайниците му. Два месеца по-късно езикът му бил раздвоен. След това магьосниците сложили началото на развой, чийто краен резултат бил извъртането на главата на момчето на 180 градуса. Последната част от време на време от този отблъскващ обред била правенето на голям прорез под дясното рамо и слагане и зашиване на ръката в дупката. Когато раните му заздравели, Имбунче бил подготвен да стане страж на пещера.

 maxresdefault-3-1-1024x576

„ Имбунче “ може да бъде единствено първороден наследник на по-малко от девет дни. Ако бебето е покръстено, жрецът прави обред за унищожаване на покръстването. След това счупва десния му крайник и го извърта до гърба му. След разцепването на езика идва ред на намазване със тайнствен крем, от който цялото тяло на детето се покрива с косми. В легендите се споделя, че първите пет месеца Имбунче се храни с котешко мляко и козе месо, а от време на време и с човешка плът.

Освен да охранява дадена пещера, Имбунче от време на време е служил и като инструмент за възмездие на жреците. Смятало се, че дългите години, прекарани в пещерата, подаряват Имбунче със вълшебен сили и даже той самият да не е вълшебник, постоянно служил като консултант на жреца.

Митологични чудовища в античния свят

В легендите се споделя, че Имбунче имал право да напуща пещерата единствено при избрани условия – пещерата е унищожена или разкрита и жрецът би трябвало да се реалокира в друга пещера, или когато има заседание на жреците.

Имбунче имал право да търси храна, единствено когато в пещерата нямало никаква.

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР