Тази криза ще диференцира добре работещите болници. Притокът на пациенти

...
Тази криза ще диференцира добре работещите болници. Притокът на пациенти
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Тази криза ще диференцира добре работещите болници

Тази рецесия ще диференцира добре работещите лечебни заведения. Притокът на пациенти е доста намалял, защото няма планов банкет. Това съобщи ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров ефира на утринния блок на bTV по тематиката със рецесията в заплащането на болничните заведения в условия на пандемия.
От началото на рецесията главният въпрос, който стоеше, бе обвързван с това по какъв начин да се заплати нещо, без отсреща да бъде осъществена активност. От два дни това е реалност. След много упорита работа от наша страна, трябваше да убеждаваме, че моментът на зараза не е миг да броим болните. Смятам, че тези 85%, които ние постигнахме на фона на други сектори, са положителни, изясни доктор Маджаров по отношение на процентното възнаграждение на настоящите разноски в болничните заведения.
По думите на експерта всички лечебни заведения са затруднени, тъй като даже да няма пациенти, се отделят екипи за COVID-19, местят се екипи, лечебните заведения обезпечават дезинфектанти. Не би трябвало лечебните заведения да получат по-малко от 85% доходи на месец, предвижда ръководителя на БЛС.
В тази рецесия се видя, че лечебните заведения в Германия и България са разнообразни. Тази рецесия ще диференцира добре работещите лечебни заведения. Където е имало, меко казано, безгрижно отношение към работата, си проличава, че са стреснати от повече пациенти, сподели доктор Маджаров. Според него, в случай че сме дисциплинирани и посрещнем Великден по домовете си, може да чакаме последователно затихване на рецесията.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР