Тази Коледа е различна за Великобритания и цялото кралско семейство.

...
Тази Коледа е различна за Великобритания и цялото кралско семейство.
Коментари Харесай

Най-известните коледни послания на кралица Елизабет

Тази Коледа е друга за Англия и цялото кралско семейство. За първи път от 70 години празникът ще бъде без кралица Елизабет, която умря на 8 септември на 96-годишна възраст. Което значи и, че през днешния ден крал Чарлз ще направи първото си коледно послание към нацията.
 Крал Чарлз, предколедният обяд в замъка Уиндзор, отсъствието на Уилям и Кейт и пожарът пред Бъкингамския замък
Кой желае да навреди на крал Чарлз

Неприятен случай преди Коледа

Традицията с коледните обръщения на монарха към поданиците му стартира прадядото на Чарлз крал Джордж Пети, който прави първото си през 1932 година Любопитен факт за него е, че речта е написана от Ръдиард Киплинг, създателят на " Книга за джунглата ", напомнят ни Royal Central.

И събират петте най-забележителни коледни обръщения на кралица Елизабет.

25 декември 1952 година - Първото, откогато е на трона

Елизабет става кралица на 6 февруари 1952 година след гибелта на татко си крал Джордж Шести. Това е първата й Коледа отпред на нацията и тя акцентира това в обръщението си. " Вашият празник продължава, само че желая да ви помоля, без значение от религията ви, да се помолите за мен на този ден. Да помолите Господ да ми дава мъдрост и мощ да спазя огромните обещания, които ще направя (на коронацията си - б.а.), и да Му послужвам на Него, и на вас, до края на живота си. "

25 декември 1957 година - Първото излъчено по малкия екран

Първото непосредствено послание към нацията от телевизионния екран Елизабет прави по Военновъздушни сили. " Телевизията направи допустимо доста от вас да ме видят в домовете си на Коледа. И моето семейство постоянно се събира, с цел да гледа телевизия, както и в този миг, тъй че си представям, по какъв начин се чувствате сега. "

25 декември 1992 година - Annus Horribilis, ужасната година

1992 година е белязана от раздялата на принц Чарлз и лейди Даяна, разводите на принц Андрю със Сара Фъргюсън, както и развода на принцеса Ан и женитбата й за един от конярите на кралицата. В замъка Уиндзор пък избухва пожар, който нанася огромни провали. " Както доста други фамилии, и ние преминахме през сложни дни тази година. "

25 декември 2002 година, Златният празник

Кралица Елизабет отбелязва 50 години на английският трон, само че годината стартира мъчно за нея - в разстояние на няколко седмици умират майка й Елизабет и сестра й Маргарет. " С помощта на поддръжката, която ми оказахте през последните 12 месеца, която значи толкоз доста за мен, чакам с неспокойствие Новата година, с цел да се изправя пред провокациите и опциите, които предстоят, и да продължа да ви послужвам по най-хубавия всеки ден. "

25 декември 2012 година, Диамантеният празник

Тази година може и да белязаха Платинения й празник, само че преди 10 години кралица Елизабет към този момент е изпълнила един връх - дружно с кралица Виктория тя е единственият английски монарх, задържал се на престола 60 години. " Изминалата година означи един огромен празник. Ентусиазмът, с който посрещнахте Диамантения празник, беше паметен за мен и фамилията ми. Беше смиряващо, че толкоз доста хора избраха да отбележат годишнината от едно обвързване, което ми бе предоставено преди 60 години. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР