Тази камера с изкуствен интелект не само наблюдава, но може

...
Тази камера с изкуствен интелект не само наблюдава, но може
Коментари Харесай

Представена е камера с ИИ, която може да атакува със сълзотворен газ и да изстрелва топчета боя по нарушители

Тази камера с изкуствен интелект освен следи, само че може и да нападна...

Емил Василев 18:00 | 15.04.2024 0 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 11:19 | 15.04.2024

НАСА е на път да разгласи значима вест, обвързвана с Марс

ТелефониДаниел Десподов - 17:55 | 14.04.2024

Излезе описът с 49-те смарт телефона на Samsung, които ще получат Android 15 и One UI 7

IT НовиниДаниел Десподов - 17:46 | 13.04.2024

Марс е към този момент по-близо: първият мотор за нуклеарен синтез на RocketStar

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Словенски стартъп показа първата в света умна камера, която може освен да следи, само че и интензивно да нападна евентуални извършители с топчета багра или даже със сълзотворен газ със „ свръхвисока точност “.

Системата е наречена PaintCam Eve и е оборудвана с автоматизирано маркиране на задачите, лицево различаване и изкуствен интелект за взимане на решения.

Веднага щом чужд се озове в зрителното поле на камерата, той бива предизвестен. Ако лицето не напусне в границите на несъмнено време, камерата стартира да изстрелва цветни балони, които освен маркират нарушителя за следващо идентифициране от полицията, само че и са задоволително мъчителни, с цел да го накарат да си тръгне. За тези, на които нормалното изстрелване не е задоволително трагично, камерата може да употребява и сълзотворен газ.

Създателите назовават изобретението си „ внимателен страж, който не спи, не мига и не пропуща нищо “. В допълнение към способността си за дейна отбрана PaintCam Eve има всички общоприети функционалности за сигурност. Отдалечен достъп, нощно виждане, следене на обекти, засичане на придвижване и елементарен и непоказен дизайн. Системата предлага и предпазване и възпроизвеждане на видео, което дава опция за обзор на събитията когато и да е.

PaintCam Eve изстрелва топчета багра.

Струва си да се намерения дали е етично да се употребяват такива технологии. Също по този начин, какви са правните последствия, в случай че камерата инцидентно навреди на почтени хора?

Стартъпът възнамерява да започва акция в Kickstarter на 23 април, където дава обещание да разкрие по-подробни спецификации и демонстрационни видеоклипове. Технологията дава обещание да бъде една от най-обсъжданите в региона на домашната сигурност, само че моралните и правните аспекти на нейното потребление остават открит въпрос. Междувременно може да се насладите на видео от тестването на прототипа (по-долу), допълнено със занимателен кадър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР