Тази история започва, когато едно малко момиченце със синдром на

...
Тази история започва, когато едно малко момиченце със синдром на
Коментари Харесай

Да бъдеш баща: Емоционалната история на малко момиче със синдром на Даун и нейният осиновител


Тази история стартира, когато едно малко момиченце със синдром на Даун бива изоставено от рождената си майка. През годините момичето е отхвърлено от 20 разнообразни фамилии и ориста й изглеждаше доста несигурна. Животът й обаче се прекатурва, когато среща мъж на име Лука Трапанезе. И тогава стартира прочувственото странствуване на Алба и Лука, малко момиченце и нейният осиновител.

Днес желаеме да ви покажем по какъв начин животът на дребната Алба се трансформира радикално откакто е осиновена.
Всичко стартира с доста провокации пред бъдещия татко
Лука мечтаеше да стане татко отдавна, само че да бъдеш хомосексуалист и неженен е огромно предизвикателство, когато става дума за осиновяване. Сурогатното майчинство не е алтернатива за Италия и хомосексуалните родители не са записани като съродители в актовете за раждане. Възможностите пред Лука са да осинови единствено болно дете или такова с тежко увреждане, на което той се съгласява.



Алба към този момент е на 4 години и животът й в дребното й семейство е изпълнен с невероятни моменти. Лука приема бащинството като роля за цялостен живот. " Аз съм основан да бъда татко! “, споделя той в многочислените си изявленията. Той обича да се посвещава на щерка си и нейното развиване, а животът й в този момент е преди всичко в листата му с цели.
Животът на този татко и щерка е всичко друго, само че не и отегчителен
Двамата обожават да прекарват времето си дружно. Обичат танците и пеенето, а Лука признава, че Алба е същинска звезда и в двете. Лука си спомня, че най-вълнуващият миг за него е бил, когато Алба го назовава " баща " за първи път, както и когато тя прохожда за първи път. За децата със синдром на Даун първите стъпки и думи постоянно са още по-специални, в сравнение с при елементарните деца.


Татко е подготвен да отстоява потребностите на щерка си цялостен живот
Алба не е като другите деца и татко й си е сложил за цел в живота си да й помогне да бъде разбрана. Най-голямата му битка е да накара другите хора да схванат, че Алба е на първо място човек, чиито потребности би трябвало да бъдат взети под внимание. Лука е уверен, че хората би трябвало да се борят против психическите си бариери по отношение на другите хора.



Той има вяра, че неговата щерка ще срещне хора, които ще оценят нейните гении и няма да я считат за човек с увреждания. " Всички деца са невероятни. А специфичните деца са доста по-способни и по-силни, тъй като се оправят с доста повече компликации от своите връстници без увреждания ", споделя той.
Лука е подготвен да помогне на други семейства 
Наскоро щастливият баща написа книга, наречена " Ние ще те удивим със специфичните си дефекти ". Тази книга е за уврежданията и другите хора. В нея са разказани 3 деца, които трансформират своите увреждания в специфични качества. И това е метод на мислене, който той се пробва да сътвори у Алба.



На бащите, които желаят да осиновят дете в бъдеще, Лука споделя: " Осиновяването на дете е най-великото нещо, което можете да извършите. Но би трябвало да извършите този избор с цялостно схващане, без да се отказвате от решението си. Да си татко е предопределение! "
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР