Тази история в митниците не става за два дни, действа

...
Тази история в митниците не става за два дни, действа
Коментари Харесай

Димитър Манолов: В България най-богатите хора са като домашни любимци

„ Тази история в митниците не става за два дни, работи се за дълго време. Правят се разнообразни подмятания. Не е изключено и нищо да не научим най-после, тъй като те там между тях се оправят ”. Това съобщи Димитър Манолов, президент на КТ „ Подкрепа ” пред Нова нюз във връзка повдигнатите обвинявания на шефа на организация „ Митници ” Петя Банкова.

„ Всички знаем на част от ръководещата сглобка да овладеят ДАНС и другите служби и това да е част от този сюжет ”, сподели синдикалистът.

Относно основаните късно нощес краткотрайни комисии в Народното събрание Манолов изясни, че има действия и хора, които в границите на ръководството са на практика недосегаеми. За да хвърлим око върху това какви са ги правили, те би трябвало да слязат от поста, на който се намират, изясни той.

Президентът на КТ „ Подкрепа ” повдигна въпроса с техническата организация на изборите – някои от жителите нямат право да гласоподават на евроизборите, само че могат да гласоподават за парламентарния избор. „ На две машини ли ще гласоподават – концепция нямам. С тази история с оспорването на изборите в София „ кутията на Пандора ” е отворена ”, сподели Манолов.

Относно спрягането на шефа на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов за обществен министър синдакалистът сподели, че той има качества. „ Той е доста от дълго време в тези системи, работил е с всички режими и е доста мъчно да му се постави политически етикет ”, изясни Манолов.

За размера на великденските надбавки президентът на КТ „ Подкрепа ” призна, че е неуместно да бъде открита универсалната правдивост. Според него за добавките най-вече ще упорстват хората с оптималната пенсия, която 3400 лв..

„ Това, което би трябвало да се направи, е хората с най-високи приходи да внасят най-вече в осигурителната система ”, сподели Манолов. Той е песимистичен, че това ще стане. „ В България най-богатите хора са като домашни любимци, те не би трябвало да бъдат закачани, би трябвало да бъдат обгрижвани, добре хранени, водени на разходка ”, изясни Димитър Манолов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР