Тази хипотеза би обяснила разширяването ѝ по по-елегантен начин, отколкото

...
Тази хипотеза би обяснила разширяването ѝ по по-елегантен начин, отколкото
Коментари Харесай

Докато се разширява,Вселената ни поглъща млади паралелни вселени?

Тази догадка би обяснила разширението ѝ по по-елегантен метод, в сравнение с актуалният космологичен модел
Общоприето е, че Вселената непрестанно се уголемява. Причината за всичко това обаче е малко по-мистериозна. Повечето откриватели са съгласни, че тъмната сила е виновна за непрекъснатия пълзящ напредък на нашата Вселена.

Проблемът с това е, че тъмната сила в действителност в никакъв случай не е била следена от науката. Тя е теоретична структура, която не е потвърдена.

Изследователи от Университета на Копенхаген и Токийския софтуерен институт настояват, че нашата Вселена може просто да гълтам " бебешки " паралелни вселени, което води до разширението.

Или както водещият създател на проучването Ян Амбьорн, физик от Института Нилс Бор на университета в Копенхаген, споделя пред LiveScience:

" Основното изобретение на нашата работа е, че ускореното разширение на нашата Вселена, породено от мистериозната тъмна сила, може да има просто интуитивно пояснение, сливането с по този начин наречените детски вселени, и че моделът за това може да пасне по-добре на данните в сравнение с Стандартния космологичен модел. "

С други думи, разширението не изисква тъмна сила като константа, както я изисква Стандартният космологичен модел.

От една страна, както показва LiveScience, това изяснява интензивната инфлация, която нашата галактика претърпя през първите няколко милисекунди след Големия гърмеж. Приетата доктрина е, че хипотетично поле, нормално наричано " инфлатон ", е отговорно; назад, това ново проучване допуска, че нашата галактика, тогава самата " бебе ", може просто да е била погълната от друга, по-стара галактика.

Това би обяснило незабавния бърз напредък - без нуждата от хипотетична инфлация.

" Фактът, че Вселената се е разширила... за доста малко време, навежда на догатката, че това уголемение е породено от конфликт с по-голяма галактика ", пишат откривателите в проучването, " т.е. в действителност нашата Вселена е била погълнати от друга " родителска " галактика ".

Учените допълват, че тяхното проучване също е теоретично.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР