Тази година завършва първият випуск по новия Закон за предучилищно

...
Тази година завършва първият випуск по новия Закон за предучилищно
Коментари Харесай

Министърът на образованието: Пълно недоразумение! Никакви нови правила при зрелостните изпити

Тази година приключва първият випуск по новия Закон за предучилищно и учебно обучение. Това е повода за по-големия брой на изпитите, другата организация и за първи път изпити за професионална подготовка, изясни министър Денков.

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков заяви, че няма нови правила при провеждането на държавния зрелостен изпит по български език и литература. Правилата са такива, каквито са оповестени още при започване на образователната година и нищо не се трансформира в последния миг, разяснява той пред публицисти, предава БНР.

" Това е цялостно неразбирателство. Никакви нови правила не вкарваме. Това, което излезе през вчерашния ден като известие е сумиране още веднъж на това, което сме оповестили при започване на образователната година и което аз изяснявам през последните месеци. Така че, желая да успокоя незабавно и родителите и учениците - нищо не се трансформира по отношение на това, което е оповестено още при започване на образователната година ".

" Тази година ние променяме минималният брой точки за тройка от 23 на 30, тъй че ние получаваме рецензии и от другата страна - за какво ги повишавате, само че въпреки това ние пък би трябвало да сме спокойни, че, който е получил тапия, знае задоволително материала, върху който се явява ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР