Тази година заедно с Коледното дърво на община София в

...
Тази година заедно с Коледното дърво на община София в
Коментари Харесай

Четиридесет живи Елхи на таланта грейват в столицата

Тази година дружно с Коледното дърво на община София в градината пред НДК ще грейнат и четиридесет приказно украсени живи " Елхи на гения ", част от едноименната коледна благотворителна акция на Фондация " Стоян Камбарев ", в партньорство със Столична Община, оповестиха от Фондацията.

Очаква се кметът на София Йорданка Фандъкова обичайно да възпламени светлините на огромното Коледно дърво на общината пред НДК през днешния ден в 18.00 часа. То, дружно с " Елхи на гения ", ще образуват светлинен кулоар и красива алея, която ще радва столичани и гостите на града. Запалването на светлините на елхите ще бъде съпроводено с фойерверки и огромен празничен концерт, който ще приключи с ефектно коледно шоу, с присъединяване на музикалните открития на Фондация " Стоян Камбарев ".

Публиката ще може да се наслаждения на гения на 16-годишната перкусионистка Сара Чакърова и нейната група Yestrday, на класическите музиканти Весела Янева и Мария Славова, както и на поп звездата Mr Vog. В концерта ще вземат участие и няколко от даровитите деца от многодетни фамилии, които ще бъдат подкрепени от акцията, описват от Фондация " Стоян Камбарев ".

Идеята на " Елхи на гения " е всеки, който пожелае, да украси своя жива елха, като направи подаяние. Благодарение на тази благотворителна акция Фондация " Стоян Камбарев " ще финансира 5 едногодишни стипендии на младите си музикални гении, няколко късометражни кино лентата, участия на лауреати на Фондацията в майсторски класове, състезания и фестивали.

Коледната акция " Елхи на гения " ще поддържа и даровити деца от 10 многодетни фамилии в потребност, които ще получат доста дарове. Талантливите деца ще станат част от огромното семейство на Фондация " Стоян Камбарев ", която ще следи тяхното развиване и ще ги поддържа и в бъдеще и като за начало ще покрие едногодишните им разходи за изкуството, което са избрали, описват още от Фондацията.

" Елхите на гения " ще красят пространството пред НДК в интервала от 1 декември до 15 януари 2020 година След свалянето на украсата, всички живи дръвчета ще бъдат дарени на Община София и засадени, като по този начин ще сложат началото на нова " Гора на Таланта ".

Кампанията ще продължи до Коледа и всеки, който желае да се включи в нея с подаяние, ваучери или дарове за десетте надарени деца и техните фамилии, може да го извършите като се свърже с Фондация " Стоян Камбарев " на формалната им страница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР