Тази година за 17-ти път се проведе Пряка линия, в

...
Тази година за 17-ти път се проведе Пряка линия, в
Коментари Харесай

Путин: Ако искате мир, гответе се за война

Тази година за 17-ти път се организира " Пряка линия ", в която президентът на Русия Владимир Путин дава отговор на въпроси на жители по разнообразни тематики.
Путин разгласи, че Русия е изгубила 50 милиарда $ в интервала на рестрикциите от страна на Запада от 2014 година, а Европейският съюз е изгубил 240 милиарда $, съобщи съветският президент Владимир Путин в хода на директната линия
" Според данни от специалистите, в следствие от тези рестрикции, ограничавания, Русия за годините от 2014 година е недополучила някъде към $50 милиарда, а Европейският съюз е изгубил $240 милиарда, Съединени американски щати – $17 милиарда, само че ние нямаме огромен стокооборот с тях, Япония - $27 милиарда Всичко това се отразява на работните места в тези страни ", съобщи той.
По думите му размерът на програмата за заменяне на вноса по отношение на рестрикциите на Запада е към 667 млрд рубли (около 100 милиарда евро), добавя организация Фокус.
" Имаме стратегия за така наречен заменяне на вноса – 667 милиарда рубли. Това ни принуди да развиваме дори такива посоки, в които по-рано нямахме пълномощия ", изясни Путин, като добави, че страната и медиите би трябвало да оказват поддръжка на развиването на локалните производители.
Относно приходите на жителите той призна, че в реалност са спадали от няколко години, само че в този момент те са почнали да се възвръщат.
По-нататък Путин разяснява разнообразни индикатори за приходите и разноските и за факторите, посредством които може да се дефинира дали финансовото богатство на руснаците е паднало или не.
" Искам хората, които ме гледат от малкия екран, да не се сърдят, че нямат огромни заплати, приказвам приблизително. Имаме доста огромна бездна сред браншовете и и районите ", сподели президентът.
Путин обърна внимание на посланието, че превъзходството на страната се обезпечава не от нуклеарни оръжия, а от мощна стопанска система.
Според него това е безусловно вярно. Оръжията са нужни за отбраната на Русия, " до момента в който ние работим за обезпечаване на стопански напредък ". Въпреки намаляването на разноските, Русия е две стъпки напред в областта на защитата, убеден е президентът. Според него това е причина за горделивост.
" Ако желаете мир, гответе се за война ", напомни поговорката съветският водач. Той също по този начин уточни, че тези, които не желаят да нахранят армията си, ще хранят нечия непозната.
Путин добави, че Русия систематично понижава военните разноски. Никоя огромна страна не прави това.
" Русия е подготвена за разговор със Съединени американски щати толкоз, колкото самите те са подготвени ", означи още съветският президент.
" Въпреки това, пълномощията на американския президент са лимитирани. Той към този момент е влезнал в предизборната акция, тъй че всичко няма да е толкоз просто, сподели съветският водач. Има нещо, за което да се приказва с Тръмп: СТАРТ-3 скоро ще завърши, сподели президентът. Той добави, че има интерес и в стопанската система. Американските компании работят в Русия макар глобите. ", добави още той.
Руският президент сподели още, че е гледал изяви на настоящия президент на Украйна. Според него те са били надарени и занимателни. Въпреки това, това, което се случва в Донбас, не е по никакъв начин смешно. Държавният глава акцентира, че спорът не може да бъде решен без разговор със самопровъзгласилите се републики, а Зеленски отхвърля.
" Нищо не се прави, блокадата се усилва ", сподели съветският президент.
По думите му офанзивата на Съединени американски щати против корпорацията Huawei цели сдържането на развиването на Китай като съперник на Америка.
В хода на директната линия бе обявено, че колцентърът на директната линия с съветския президент Владимир Путин е подложен на масирана хакерска атака от точки, отвън границите на страната, само че е била отразена.
Главният редактор на МИА " Россия сегодня " и телевизионния канал RT Маргарита Симонян написа в своя Телеграм-канал, че " DDoS офанзивата, на която е подложено приложението " Москва Путину ", е била от Украйна ", съобщи организация Фокус. 
От " Ростелеком " оповестяват пред ТАСС, че в действителност офанзивите са били две, както и че са били отразени и не са повлияли на работата на центъра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР