Тази година Тони Димитрова оценява песни, допуснати в конкурсната програма

...
Тази година Тони Димитрова оценява песни, допуснати в конкурсната програма
Коментари Харесай

Тони Димитрова влиза в ролята на жури

Тази година Тони Димитрова прави оценка песни, позволени в конкурсната стратегия на песенния фестивал " Бургас и морето ". 

В журито са още артистът Веселин Маринов, писателят Ваньо Вълчев, Диана Саватева – зам.-кмет " Култура, туризъм и спорт “, Кирил Вълчев – публицист и общоприет шеф на Българска телеграфна агенция, Петър Алексиев – композитор и притежател на първа премия на " Бургас и морето " през 2021 г. Водеща на шлагерния фестивал ще бъде надарената актриса Здрава Каменова. Тя е  създател на сюжета на " Бургас и морето “, който е заричане за положително въодушевление и доста усмивки на 30 юли в Летния спектакъл на град Бургас.

" Това е един песенен конкурс, който има своята традиция. Тази година ще има 12 нови песни, направени особено за концерта. Хубавото е, че множеството реализатори се познаваме. Разбира се, има одобрени реализатори, само че има и млади, които са доста надарени ", споделя пред БНР Тони Димитрова.

Като член на журито за нея е значимо, така като това е конкурс за ария, изпълнителят да си свърши добре работата. " Има една ария, изпълнена от млад реализатор, само че там думите не ги слушам, а другояче песента е прелестна, само че ми се губят думи, в случай че там не ги чуя по време на състезанието, несъмнено ще понижа оценката. За мен българският език е заветен и той не трябва просто по този начин да бъде декор единствено на музиката, т.е. да не му се обръща внимание ", добавя Тони Димитрова.

Именитата изпълнителка напомня, че тъкмо този фестивал е дал на публиката песните " Момчето, което приказва с морето “, " Поморие “, " Капитанът " и още доста други. 

" Доказано е, че шлагерните песни остават във времето, несъмнено, в случай че ги припознае публиката, тъй като тя е най-верният индикатор за една ария бива ли я да остане, или не я бива ", добавя Тони Димитрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР