Тази година търсенето на оферти за празниците е започнало още

...
Тази година търсенето на оферти за празниците е започнало още
Коментари Харесай

Експерт: Къщите за гости край спа курорти, язовири и етнографски селища са предпочитани за празниците

Тази година търсенето на предложения за празниците е почнало още през август . Предпочитанията на хората са ориентирани към къщите за посетители край курортите в планините . По този мотив Велизар Гоцев от платформата за селски туризъм в България „ Bgvakancia.com “ разяснява пред „ БНР “, че преди десетина година е било обикновено къщите да се наемат в последния миг – през ноември или декември . По думите му тогава към момента цените не са били толкоз раздути по отношение на останалото време на годината. В момента къщите се наемат по-рано, а цените, на които се отдават са доста по-високи спрямо тези през останалите месеци.

В страната има почти 4000 публично регистрирани къщи за посетители , като множеството са включени в платформата, в която работи Гоцев. Той счита, че преференциалните предложения от дълго време са били продадени. Към края на месец ноември базата е била съвсем на 100 % резервирана за празниците. Предпочитанията са ориентирани към къщи за посетители, които не са прекомерно надалеч от вкъщи .

Експертът разяснява, че най-търсените местоположения са Еленският Балкан , Централен Балкан и край курортите ни . В последно време се разпространявали селата край разнообразни язовири – да вземем за пример край Варна и Шумен имало село, казващо се Ловец и се намирало на брега на язовир Тича. Популярна дестинация било и село Аспарухово на язовир Цонево.

Интерес имало и към етнографските села като Арбанаси и Боженци , само че имало и растеж на резервациите за градове като Твърдица , където има потопена черква, манастири и пещери. По думите на Гоцев имало и ски писта , която тази година щяла да работи за първи път от 15 години, което щяло да бъде добра опция на по-скъпите курорти.

Голям плюс при избора на къща за посетители за празниците е, в случай че тя е ситуирана до спа курорт или има минерална вода .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР