Тази година студентския празник 8 декември ще се празнува много

...
Тази година студентския празник 8 декември ще се празнува много
Коментари Харесай

Тръгват масови проверки на къщите за гости заради закани за нарушаване на правилата

Тази година студентския празник 8 декември ще се чества доста друго. Големи събирания на хора - повече от 15 души, е неразрешено. Заведенията и заведенията за хранене са затворени. Така единствената алтернативата остават къщите за посетители и хотелите.

Част от тях към този момент са ангажирани за празника. Някои от притежателите им оповестиха желание да заобиколят разпоредбите, като не се съобразят с условието за събиране на не повече от 15 души.

Това е повода Министерството на туризма да сезира още през днешния ден РЗИ, Комисията за отбрана на консуматори и Министерство на вътрешните работи за осъществяване на всеобщи изключителни инспекции в къщи за посетители и в хотели.

„ Изразявам своето отвращение и неразбиране от държанието на някои стопански субекти, решили да погазят законите в страната “, споделя вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по този мотив, представена от пресцентъра на ведомството си.

Тя твърди, че в случай че при осъществяването на инспекциите бъдат открити нарушавания, то съответният обект ще бъде затворен до края на сезона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР