Тази година студентите изчакват до последно и в последните дни

...
Тази година студентите изчакват до последно и в последните дни
Коментари Харесай

Студентите чакат до последно за наемане на квартира, гарсониерата - 500 лв.

Тази година студентите изчакват до последно и в последните дни на август търсенето на квартири не е било толкоз засилено, както през минали години, настояват от брокерски компании.

" Засега не се вижда оживление за търсене на квартири за студентите, изяснява Даниела Грозева пред " Монитор ". - Миналата година беше доста по-рано. Сега в края на август не е същото, както в други години по същото време. Явно в този момент хората си вършат сметката и изчакват ".

По думите й, повода е нежеланието им да заплащат за време, в което не са се нанесли в парцела.

" Освен това има и по-голямо предложение на квартири. От друга страна в значително от студентските общежития се оферират доста по-добри условия. Едва след кандидатстването и утвърждението за стаи там студентите стартират да търсят други квартири. Трети пък купуват жилища на децата си, които ще учат в София. Като в някои от тези случаи едната стая се дава чартърен на различен студент ", добавя Грозева.

Брокерът Тихомир Цаков, също счита, че търсенето на студентски квартири към този момент е едва и към момента не е значително. Той отбелязва, че нещата се случват малко по-бавно, а въпреки това и броят на студентите е по-малък.

" Повече студенти избират да са сами и наемите, които заплащат, към този момент са по-високи от преди една година. За обичайно обзаведена гарсониера в регионите покрай вузове си е 500 лева ", споделя пред изданието брокерът Константин Пандов. По думите му интензивността в търсенето на дребни жилища в никакъв случай не спадала. " Няма предложение, а търсенето е огромно. Интересът на квартирантите стартира да се ускорява от отпреди 15-20 дни. Търсят дребни жилища и тук-таме някои студенти се комбинират в по-големи ", добавя той.

Голяма част от студентите се насочват към общежитие, само че би трябвало и шанс, с цел да попаднат в ремонтираните блокове. Едва към една трета от блоковете в Студентски град са изцяло реновирани, за останалата част на новодомците им се постанова да вършат ободряване на стаите или непосредствено се насочват към квартира, в случай че се сблъскат с изтърбушени кревати.

Дебели сметки за ток и вода надуват четворно таксата за общежитие. Живущ в един от по-старите блокове на Техническия университет показа, че наемът е по 45 лева, само че зимата сметките скачат доста може да стигне до 150 лева И в Университета за национално и международно стопанство водата и токът подвигат сумата, която студентите заделят всеки месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР