Тази година се провежда 133-ят китайски панаир за внос и

...
Тази година се провежда 133-ят китайски панаир за внос и
Коментари Харесай

Китайските традиции в търговията –от Копринения път до Кантонския панаир

Тази година се организира 133-ят китайски панаир за импорт и експорт, прочут още като Кантонския панаир. Той ще протече в комерсиалния панаирен комплекс Гуанджоу, в провинция Гуандун и ще бъде в три етапи, всяка с дълготрайност от по пет дни. Събитието се провежда със съдействието на Министерството на търговията на КНР и Народното държавно управление на провинцията.

Очаква се на панаира да бъдат показани най-новите домашен електроуреди и техника,превозни средства, машини, строителни материали, химически артикули, потребителски артикули, украса за дома, текстил и дрехи, медикаменти, храни, офис съоръжение.

Смята се, че Кантонският панаир е върхът на интернационалните търговски събития, впечатляващ с историята и мащаба си. Представяйки голям набор от най-различни артикули и артикули в разнообразни сфери, той притегля купувачи и производители от целия свят. Повече от 25 000 производители от целия свят (от към 229 страни) вземат участие на мероприятието два пъти годишно – напролет и есента. Понякога се прибавят нови категории, с цел да се покаже напредъкът в търговията, а също и индустриалният напредък, научните и технични нововъведения.

Как съумява Китай да реализира триумф с ревюто и с какво притегля?

Дали в действителност не би трябвало да хвърлим един бърз взор към историята? Дали тя няма да ни води до времето на венецианския търговец Марко Поло, прочут с пътуванията си в Азия сред 1271-1295 година? Един от първите европейци, докоснал се до благосъстоянието и културата на азиатския континент и първият представител на Стария свят, съумял да придвижи порцелан, каменни въглища, барут, разнообразни подправки. Книгата му „ Пътешествия “ въодушевява откривателя на Новия свят, Христофор Колумб, да търси по-пряк път към земите, цялостни с толкоз благосъстояния.

Днес пътят е доста добре прочут. Със аероплан или транспортен съд се стига за няколко часа или дни. Но нещата, които предлага китайският пазар са все по този начин изумителни и привлекателни, както преди няколко века...

Друго допустимо пояснение би могло да бъде „ Пътят на коприната “ – античният търговски път. Възникнал през 2 в. прочие н. е. за обслужването на военните и политически цели на Китай, с времето става и значим културен път и осведомително трасе за продан на хрумвания – от особена значимост за високото равнище на развиване. Но, сходно на всичко в историята и „ Пътят на коприната “ е белязан от интервали на възходи и падения, усилване на интереса към стоките и други

Както стана ясно, Китай освен от епохи, само че и от хилядолетия има обичаи в търговията. Винаги е успявал да притегли интереса на хора от разнообразни елементи на планетата, даже във времената, когато пътуването не е било толкоз елементарно начинание.

Ето за какво не трябва да ни изненадва фактът, че точно в Поднебесната империя се организира грандиозният Кантонски панаир.

Къде е мястото на България на комерсиалното ревю?

За никого не е загадка, че през годините има доста пропуснати благоприятни условия в комерсиалните връзки сред България и Китай. По политически аргументи. Но в никакъв случай не е късно да бъдат наваксани тези благоприятни условия.

Благодарение на Кантонския панаир, китайският народ има достъп до продуктите от маслодайна роза, кисело мляко, а също по този начин и редица предприемачи могат да вземат участие с предложенията си...

И, да, макар че е правилно, че през днешния ден производството в родината ни е доста по-малко, в сравнение с по време на социализма, въпреки всичко имаме какво да предложим на задграничния пазар. А също по този начин сходни панаири могат единствено да окуражават младите бизнесмени да разширят хоризонта си и да мечтаят за доста по-внушителни по мащаб пазари. Защото постоянно чуваме, че тази или онази компания изготвя конфекция или обувки за Италия да вземем за пример, само че за какво не стартираме да мечтаем още по-нагоре?

Ползите от сходно събитие

Ползите от събития като Кантонския панаир безспорно са доста. Подобно на Пътя на коприната преди епохи и тук се срещат търговци от целия свят, обменят хрумвания, от време на време харесват нещо и вземат решение да го разработят по различен метод в личната си страна или пък напряко намират бъдещи сътрудници, бизнес сътрудници, лоялни клиенти. Връзките и контактите, както и новите другарства, които се завързват, сигурно ще бъдат от изгода за всички.

И най-хубавото в тази ситуация е, че актуалните технологии разрешават и онлайн показване на продуктите. Така че, който няма опция да пътува или е възпрепятстван по някакъв метод – постоянно може да присъства/участва виртуално.

Именно това е и една от тайните за какво панаирът няма пропусната година. По време на пандемията от КОВИД-19, събитието се е провеждало напълно онлайн.

Кантонският панаир към този момент стартира. Изложението ще продължи и през първите седмици на месец май. Който не се е записал за присъединяване, или едвам в този момент се заражда концепция за бъдеща комерсиална активност, има втора опция за присъединяване през тази година – през есента.

Успех на всички участници в събитието и с неспокойствие чакаме да забележим какви нови и ексцентрични, само че също по този начин и потребни за всекидневието и бъдещето ни изобретения са приготвили за нас!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР