Тази година през март се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през март се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

От минус 10 до плюс 25 градуса през март

Тази година през март се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в Северна България и високите полета е сред 5° и 7°, по Черноморието и в Южна България – сред 6° и 9°, а в планините – сред минус 8° и минус 2°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Най-ниските температури ще бъдат сред минус 10° и минус 5°, а най-високите – сред 20° и 25°. Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която в равнините е сред 40 и 60 л/кв.м, в планините – сред 50 и 90 л/кв.м.

През първото десетдневие, макар релативно по-хладното начало, приблизително, в Западна България температурите ще са към нормите, в Централна и Източна – към и над климатичните правила. През първата половина от десетдневието ще има превалявания, от дъжд и от сняг. Вероятността за снежна завивка е дребна. През втората половина от десетдневието преваляванията ще намалеят, а температурите едва ще се покачат.

През второто и третото десетдневие динамичността на атмосферните процеси ще се задържи нараснала. Ще има чести превалявания, още веднъж ще има и дъжд, и сняг. В началото на второто и през първата половина на третото десетдневие температурите ще бъдат към и по-високи от междинните. През останалата част от интервала ще са близки до нормалните.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР