Тази година предстои модернизацията на 17 столични училища на стойност

...
Тази година предстои модернизацията на 17 столични училища на стойност
Коментари Харесай

Модернизират 17 столични училища с 36 млн. лв.

Тази година следва модернизацията на 17 столични учебни заведения на стойност 36 милиона лв. . Средствата са по Оперативна програма " Региони в напредък. С този проект се похвали столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тази година са отпуснати един милион лв. за рационализация на други учебни корпуси . Столичният кмет участва на откриването на новия корпус по естествени науки " Еврика " 51 в столичното 51 СУ " Елисавета Багряна ".

За последните години инвестирахме 360 милиона лв. в строителството, рационализация и цифровизация на детски градини и учебни заведения . " До момента шест учебни заведения имаха опцията да модернизират своите кабинети. Освен 51 СУ " Елисавета Багряна, това е и 18 учебно заведение ", изясни кметът на София.

Тя уточни, че Фондация " Америка за България " е един от най-големите сътрудници на Столична община и Министерство на образованието и науката, която влага в модерното обучение. " По този метод би трябвало да наподобяват всички български учебни заведения, не на следващия ден, не следващата година, а в този момент ", сподели още Фандъкова.

На откриването на новия корпус по естествени науки участва и просветният министър Красимир Вълчев. Той разяснява, че децата би трябвало да бъдат подтикнати към проучването на математика, физика, химия и биология . " Това ще докара до по-добро обучение за подрастващите ", уверен е просветният министър и уточни, че тази година ще бъдат предоставени 2 милиона лв. за рационализация на класните стаи и кабинетите по естествени науки в учебните заведения.

Директорът на 51 СУ " Елисавета Багряна " Александър Александров показа, че с помощта на Фондация " Америка за България " са построени нови кабинети по математика, физика и химия, а също по този начин и три библиотечни фоайета. " За откриването на новия корпус по естествени просвета от Фондация " Америка за България " са дали 200 000 лв., 100 000 са от бюджета на учебното заведение, а от начинания на самото школо още 100 000 ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР