Тази година представителите на малкия и средния бизнес у нас

...
Тази година представителите на малкия и средния бизнес у нас
Коментари Харесай

Последна възможност за малкия и среден бизнес за внедряване на ERP система с европейско финансиране

Тази година представителите на дребния и междинния бизнес у нас ще имат последна опция да финансират внедряването на система за ръководство на бизнеса от клас ERP (Enterprise Resource Planning) със средства от Европейския съюз (ЕС). Това може да стане в границите на идната процедура „ Дигитализация на МСП “, част от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, която се чака да е последна за настоящия и идващия програмен интервал.

Очаква се процедурата да бъде отворена за кандидатстване в интервала от месец май до месец юли тази година. За утвърждение по нея ще могат да аплайват микро, дребни и междинни компании от цялата страна, опериращи в секторите промишлено произвеждане и интензивни на познание услуги. Те ще се конкурират за част от общия бюджет от 30 000 000 евро, които ще бъдат разпределени в границите на програмата.

Одобрените компании ще могат да разчитат на до 70 % безплатна финансова помощ по своите планове, в границите на от 50 000 до 391 166 лв.. С тези средства те ще могат да финансират придобиването и внедряването на ERP, CRM, BI, SCM, MOM/MES и други софтуерни системи и технологии, които да оказват помощ за дигитализирането, развиването и повишението на конкурентоспособността им.

“Навлизането в епохата на Индустрия 4.0 изправя бизнеса у нас пред редица провокации, едно от които е неговата цифрова промяна. Едни от най-ефективните принадлежности тя да бъде реализирана са ERP системите. И не е инцидентно, че фирмите, които са ги внедрили, регистрират усъвършенстване в доста от своите индикатори, в това число ускорение на индустриалната активност, по-доброто съдействие сред другите отдели и централизирането на фирмената информация ”, осведоми Александър Хаджидимитров от българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР