Тази година отбелязваме националния си празник, когато родината ни приема

...
Тази година отбелязваме националния си празник, когато родината ни приема
Коментари Харесай

Румен Радев: Войната е близо, избиват се братски народи

" Тази година означаваме националния си празник, когато родината ни приема бежанци, а войната бушува, покрай нас. Воюват синовете на два приятелски народа, чийто предци са положили кости на нашата земя, сражавайки се един до друг за нашата независимост в армията на цар Александър Втори, съкрушила Османската империя.

За нас тази война през днешния ден е изключително мъчителна. Първият ми апел е да не се поддаваме, да не позволяваме опустошението от земите в Украйна да се всели и в нашите сърца, да влезе и в нашия дом. Нека и през днешния ден отворим прегръдки към всички бедстващи, по този начин както нашите предшественици намираха протекция от робството в Киев, Одеса, Москва и Петербург. С тези думи се обърна президентът Румен Радев към българската нация на пл. " Народно заседание " президентът Румен Радев по време на тържественото честване на 3 март в столицата. На площада е и министър председателят Кирил Петков.

Нека бъдем хора! Надигнаха се гласове да не означаваме днешния празник. Не, ние сме тук, с цел да почетем имената на нашите възрожденци и четници - на Паисий, Раковски, Левски и Ботев. И никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове. Наш дълг е да пазим историята си от безродници и осквернители, тъй като народ, който допусне да изгуби своята памет, е жертван да изгуби и своята независимост. Вечна популярност на хилядите знайни и безимени герои, отдали живота си на свободата на отечеството, добави той.

Той означи, че на 3 март отдаваме респект и към " доблестните войни от освободителната войска " без значение дали са руснаци, беларуси, украинци или финландци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР