Контролната комисия на БСП днес се произнесе и по няколко

...
Контролната комисия на БСП днес се произнесе и по няколко
Коментари Харесай

Контролната комисия на БСП се произнесе и по казуси за София, Бургас и Плевен

Контролната комисия на Българска социалистическа партия през днешния ден се произнесе и по няколко районни проблема.
По жалбите на Иван Таков и група социалисти от София комисията реши:
Заседанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия от 25 февруари 2024 година е извършено без кворум и решенията му са нелегитимни и унищожаеми, взети в нарушаване на Устава на Българска социалистическа партия.
С решението си Комисията указва в детайли кой е законният ръководител на София, както и на районните организации, кой ще организира цялостния цикъл в столицата и какво се случва с решенията, които са взети като разследване от нелегитимното съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия.
Сходни са решенията и за организацията в Бургас, още веднъж взети от Народно събрание на 25 февруари тази година.
ОПКК се произнесе и по тъжба на Свилен Атанасов от Плевен, като анулира нелегитимно свикано съвещание на общинската конференция в Плевен. При разглеждането на жалбата контролната комисия се е натъкнала на тежки нарушавания и основани документи за решение на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, които не са обсъждани и в никакъв случай не са стояли в дневния ред на ИБ и Народно събрание. ОПКК желае ИБ да откри кой и по какъв начин е основал документ с погрешно наличие, на съображение на който  в Плевен делегатите на Конференцията са заседавали и упорства ИБ да наложи най-малко мярка за партийно влияние " разграничение от съответните дейности на социалист ".
Комисията излиза и с апел към Народно събрание на Българска социалистическа партия да бъде конкретизиран съставът му, както и рекомендации по осъществяване на цялостния цикъл доклади и избори в Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР