Димитър Рачков събра множество приятели и родителите си на абитуриентския

...
Димитър Рачков събра множество приятели и родителите си на абитуриентския
Коментари Харесай

Рачков танцува с майка си на абитуриентския бал на сина си

Димитър Рачков събра голям брой другари и родителите си на абитуриентския бал на наследника си. Актьорът и тв водещ показа страстите с почитателите си в обществените мрежи, където сподели фрагменти от тържеството, на които театралничи блестящ до порасналия си наследник Димитър-младши, майка му – сценаристката и актриса Христина Апостолова и нейната половинка – продуцентът Евтим Милошев, от който е вторият й наследник Петър. Моментите със сърдечни поздравления и обятия бяха много трогателни, само че несъмнено точките на вечерта обра танцът на Димитър Рачков с майка му, която грееше от благополучие край сина си и порасналия си внук.

 

„ И Митачето приключи! На добър час, тате! Смело и отговорно напред, ние постоянно ще те поддържаме и обичаме “, показа Рачков с неспокойствие към фотосите от тържеството.

Засега не е ясно по какъв професионален път ще поеме синът му, само че май няма да става артист. Според близки до комика младежът е признат в влиятелен университет в Париж и възнамерява да продължи образованието си във френската столица. По всяка възможност ще следва политически науки или право.

Преди време Димитър-младши имал предпочитание да учи актьорско майсторство, само че размислил. Идеята не му хрумнала единствено тъй като е наследник на артисти и от дребен познава гилдията. Димитър-младши има значима роля зад тила си в хитовия сериал „ Откраднат живот, в който участваше и брат му Петър. През 2017 година Димитър-младши влезе в поредицата, с цел да играе наследник на татко си в действителния живот – Рачков. Идеята да си партнират пред камера била на майката на Димитър-младши – Христина Апостолова, която е сценарист на сериала. Тогава Рачков издаде, че се схванал със сина си да бъде сериозен към изявите му. Само че нямало какво да изтъкне като недостатък.

Димитър-младши се справил брилянтно с ролята си, с което учудил освен родителите си, а и останалите от екипа на сериала.

„ Ако реши да стане артист, ще го поддържа “, казвал е Рачков. Когато синът му имал концепция да тръгне по неговия професионален път, водещият, прочут от редица излъчвания на Нова тв, в това число шоуто за фалшификати „ Като две капки вода “, му обяснил какъв брой е мъчно да си артист. Рачков се тормозил още, че в случай че синът му стане актьор, постоянно ще ги съпоставят, което е неизбежно. Стартът на актьорската кариера на Димитър-младши би бил с тази тежест, към която има и възможност от отрицателни мнения. Макар че, изтъквал е Рачков, е обикновено децата на актьорите да желаят да станат такива. Израснали са измежду артисти, а и носят гените на родителите си. „ Ще го поддържа във всичко “, показвал е решителност въпреки всичко Рачков.

 

Самият той пък решил да става артист в първи клас. Възхищавал се доста на Тодор Колев и следял изявите му. Въпреки фантазията да е на сцена, Рачков, който на 18 септември ще чества 52-рия си рожден ден, приключва междинното си обучение в ПГСАГ „ Кольо Фичето “ в родния Бургас с паралелка геодезия. През 1995 година Рачков приключва НАТФИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков. По време на студентството си артистът се е хващал на работа, нямаща нищо общо с артистичните му желания. И тъй като е грижлив във всичко, на Рачков му вървяло даже като сервитьор в бургаски ресторант, като какъвто се трудел две-три лета. Не му се налагало, тъй като родителите му постоянно са го подкрепяли и се стараели  нищо да не му липсва.

 

Рачков оценявал напъните им и таман по тази причина желал да е самостоятелен още, откогато е студент. Смятал, че би трябвало да се стреми самичък да се грижи за себе си, а в случай че има опция и да оказва помощ на родителите си.

 

На Рачков му вървяло като сервитьор, тъй като бил безупречен във всяко отношение, желал да си свърши работата по най-хубавия метод и работел безрезервно. Обслужвал бързо масите, не забравял поръчки, постоянно ги приемал с усмивка, освен това не лицемерна, а напълно откровена. Даже се представял. И постоянно бил квалифициран – кое е прясно, какви са специалитетите, какво би предложил, и бързал с носенето на поръчките. Така че справедливо получавал високи бакшиши. Понякога на вечер Рачков изкарвал по 1000 лв. към заплатата си, която била малко над 2000 лв.. Става дума за времето от преди деноминацията. И въпреки всичко парите не били малко, тъй че студентът Рачков бил удовлетворен.

 

Той работел и като строителен служащ, откакто изкарал една година казарма. Тогава нямал пари, пък имал гадже – манекенка, и желал да отидат на отмора. Макар че нямало изгледи да откри бързо нужните средства, Рачков поел ангажимент пред девойката, че ще успее. Попитал другар за работа и схванал, че строят стадион „ Нефтохимик “ в Бургас.

Сутрин правели кастинг за общи служащи и давали по 50 лв. дневно. Рачков, несъмнено, отишъл, само че не го избрали.

 

Четири дни не успявал да се пребори с конкуренцията, до момента в който инцидентно не срещнал на центъра в Бургас индивида, който правел кастинга за служащи. Рачков незабавно се показал и споделил, че желае да работи на стадиона. Нямало да съжалява. Височина нямам, само че съм жилест, декларирал Рачков и получил късмет. Още на идващия ден бил измежду определените.

 

Пет дни артистът носил огромни, тежки чували и бъркал бетон. „ Аз съм взел участие в дренажа на стадион „ Нефтохимик “ с един 20-килограмов чук, споделял е Рачков. Актьорът се гордее с пътя, който е минал, защото постоянно е бил самостоятелен и безрезервен в работата си.

 

Само един път имал съмнение дали да не „ емигрира. Такава концепция имал през 1996-1997 година по време на инфлацията. Тогава в Сливенския спектакъл, където Рачков постъпил на работа, откакто се дипломирал в НАТФИЗ, репетирали „ Женитба “ на Гогол. В паузата артистът излизал и шокиран установявал, че цените в магазините отново са се сменили.

Този факт го потискал дотам, че даже не желал да излиза от театъра, приемал го като оазис.

 

Времето било мъчно. Даже се случвало феновете да са по-малко от актьорите на сцената. И въпреки всичко това е благополучен интервал за Рачков, тъй като бил млад и надъхан да се потвърди в специалността. Харесвал сътрудниците си и изиграл десетина основни функции. Рачков работи до 1998 година в Сливенския спектакъл, след което играе известно време в Малък градски спектакъл „ Зад канала “. Не го назначили на щат, само че пък го харесали от Народния спектакъл „ Иван Вазов “ и го поканили. Актьорът приел с наслада, въпреки че мечтаел да е в Сатиричния спектакъл. До през днешния ден Рачков помни паметния въпрос, който татко му задал, когато му се обадил от махленски телефон, с цел да му се похвали, че към този момент е в Народния спектакъл. „ Нещо свободно в Сатирата нямаше ли? ”, попитал той.

 

Повече от 20 години артистът работи с продуцента, Магърдич Халваджиян. Като водещ на предаванията, осъществени от него, Рачков се популяризира в народен мащаб. Съвсем скоро в ефира на Нова тв започва следващото предаване на Халваджиян с водещ Рачков – „ Пееш или лъжеш “.

Инфо: Уикенд

Тагове: Димитър Рачков Димитър Рачков-младши син наследник абитуриент Евтим Милошев Христина Апостолова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР