Тази година нивото на световната търговия ще спадне с до

...
Тази година нивото на световната търговия ще спадне с до
Коментари Харесай

Световната търговия ще спадне с до 32% заради пандемията

Тази година равнището на международната търговия ще спадне с до 32% вследствие на новия ковид и ограниченията, подхванати за предварителна защита на неговото разпространяване. Такава прогноза направи дипломат Алън Улф, заместник-генерален шеф на Световната комерсиална организация (СTO), по време на присъединяване си в панела „ Текущата съответност на мултинационалната комерсиална система “, част от Икономическия конгрес в Гърция, прочут още като „ Балканския Давос “.

В диалог с Один Линарату, шеф „ Комуникации “ в Хеленската фондация за европейска и външна политика, той означи, че удобен поврат ще настъпи едвам идната година, когато моделите на напредък от дните преди пандемията е допустимо да се възстановят. Това обаче към момента е прекомерно непредвидимо, защото през вчерашния ден Световната здравна организация регистрира, че COVID-19 сега е в нахлуване в южното полукълбо.

Посланик Улф разяснява още, че съгласно него огромните проблеми, провокирани от рецесията, ще са ниските доходи на страните, защото те ще принудят управляващите да усилят налозите. Друга значима наклонност, която ще се следи, е връщането на производството на някои значими артикули назад в самите страни, като да вземем за пример здравното съоръжение.

Ще отпаднат и рестрикциите за експорт, защото международните доставки на храна са доста високи – трети по величина, откогато се води статистика. „ Може да има няколко проблематични райони и местоположения, само че светът се оправя сносно във връзка с храната “, съобщи Улф.

Темата Съединени американски щати

Във връзка с обвиняванията на Съединени американски щати, че Световната комерсиална организация работи в интерес на Китай той напомни главните функционалности, които извършва организацията. „ СТО разрешава на пазарните сили да реализират конкурентни резултати. Ако те не го създадат, в случай че пазарните сили, в случай че качеството на цените, наличността, услугите не доведат до смяна в продажбите, системата не работи. Ще се преглеждат от близко освен Китай, само че и други страни, в опит да се подкрепят районите, в които пазарът не работи дейно и вярно “, показа той и добави, че към 1995 година, когато СТО е учредена, Щатите към този момент не са били поръчител на многостепенната система за търговия, само че няма да изоставен организацията. „ Министърът на търговията беше явен, че до момента в който Съединени американски щати търси промяна за положителна смяна, както Г-20, няма индикации да напусне “, разяснява той.

Друга значима тематика за СТО сега е Брекзит. „ Англия има собствен личен глас още веднъж, 42-43 години по-късно “, счита той. Освен това обаче главен приоритет на Европейскя съюз би трябвало да е и даването на по-големи благоприятни условия за присъединяване в комерсиалната система и международната търговия на минимум развитите страни членки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР