Тази година на 29-тиюли се отбелязваДенят на системните администратори!Отбелязва от

...
Тази година на 29-тиюли се отбелязваДенят на системните администратори!Отбелязва от
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Деня на системния администратор

Тази година на 29-тиюли се отбелязваДенят на систематичните админи!

Отбелязва от 1999 година в края на последната седмицана месец юли и се възприема като ден на благодарност към систематичните админи, които се грижат за „ електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи “. Идеята за празника и избора на дата са на американеца Тед Кекатос. Той, несъмнено, е систематичен админ и един път пред погледа му попаднал рекламен банер, с който консуматори изразявали своята признателност към систематичния си админ. Тогава му хрумнало, че най-малко един път в годината сисадмините би трябвало да получат справедливо “благодаря ”, може съпроводено със непретенциозен подарък, или най-малко повече хора да се сетя за тях.

Инициативата се употребява с огромна известност измежду софтуерните среди има специфичен уебсайт – sysadminday.com, на който с изключение на любопитни детайлности към празника и занимателни картинки, ще откриете и практични препоръки за дарове.

Казват, че специалността на сисадмина е сходна на тази на лекаря – в случай че всичко работи добре, никой не си спомня за него, само че в случай че спре да действа, внезапно всички се сещат за него и го молят за помощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР