Тази година на 20-ти март отбелязваме Световния ден на социалната

...
Тази година на 20-ти март отбелязваме Световния ден на социалната
Коментари Харесай

Специалисти от Фондация „Владиславово“ и стажанти от ТУ-Варна отбелязват заедно Световния ден на социалната работа

Тази година на 20-ти март означаваме Световния ден на обществената работа. Всяка година това дава опция да изразим своя ангажимент за развиването на образованието и практиката по обществена работа. Тази хуманна специалност може да се преглежда като една от разновидностите на човешката активност, чиято най-обща тенденция е да направи по-добър живота на хора, нуждаещи се от поддръжка. Това значи да се оказва помощ както на обособения човек, по този начин и на фамилии, групи и общности, изпаднали в неволя, рецесия или риск.

Социалната работа се отнася до възстановяване на живота на целевите групи, с които работим и към тези, които занапред се срещат с основите на обществената работа - студентите, които са избрали тази специалност като предопределение и идея. Всяка година в „ Център за обществена рехабилитация и интеграция “ на деца в неравностойно състояние и Ресурсен център за хора в неравностойно състояние „ Надежда за всеки “ се образоват студенти от компетентност „ Социален мениджмънт “ към Технически университет – гр. Варна. Теоретичните познания, които усвояват по време на образованието си и практическите умения, добити в институции обезпечават на бъдещите обществени служащи един добър старт в подпомагането на уязвимите групи – възстановяване качеството им на живот, поддръжка на деца и хора в неравностойно състояние, умения за съдействие, мотивация за поддръжка и оказване на помощ. По време на практическото образование ние предадохме богатия си опит, метода, който сме построили към целевите групи, знанията и уменията за постигането на трайни резултати от работата с децата и техните фамилии.

На днешния ден пожелаваме на всички експерти, работещи в обществената сфера да бъдат все по този начин себеотдадени в името на хората, нуждаещи се от поддръжка! Вдъхвайте вяра, дарявайте грижа и мощ! Понякога една усмивка, една добра дума, съпричастие и любов реализират доста!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР