Тази година мотото на събитието се придържа към това на

...
Тази година мотото на събитието се придържа към това на
Коментари Харесай

Фондация “Общност в помощ на зависимите” за втора година организира кампанията “През октомври с кауза”

Тази година мотото на събитието се придържа към това на Службата за битка против опиатите и престъпността на Организация на обединените нации (UNODC), а точно: “Хората преди всичко: да спрем стигмата и дискриминирането, да насочим старания към предварителната защита. ”

Общите старания са в посока да се усъвършенства разбирането и да се понижи осъждането към хората със зависимости. Пътят към повдигането на бариерите към налично и животоспасяващо лекуване на подвластните хора, стартира с смяната на настройките и отношението ни към тях, с премахването на езика на ненавист, с построяването на ново схващане и осъзнаване на аргументите и същността на зависимостта като болест. Без стигма и наказание повече хора ще имат смелостта да признаят казуса си и да получат съответни грижи и поддръжка.

Какво ще включва програмата през октомври?

През целия месец под надслов#АзБягамСКаузаще бягаме/ходим по1 км дневно, в комфортно за всеки време и място, без значение в коя точка на света се намира.

Присъствено събитие ще се състои вГаброво на1-ви октомври от 9:30 часана площад “Възраждане ”.

Съорганизатори на събитието са Община Габрово, Общински съвет по наркотични субстанции, Младежки център и ОФК “Янтра ”, като всеки един от тях ще има занимателна стратегия за дребни и огромни до старта на бягането, който ще сложим в 11:11 ч. по обозначен маршрут.
С благотворителна подготовка по зумба се включва и Васи Маринова-Касева, прелестна дама, която е постоянно обществено ангажирана за значимите тематики и дела.

В инфо-зоната на фондация “Общност в помощ на подвластните ” ще можете да закупите тениски и други рекламни материали, които с горделивост можем да се похвалим, че сме изработили напълно сами в работилницата ни в лечебен център “Свети Илия ”.
Сумата от продажбата им ще покрие лекуването на резиденти от лечебния център, които нямат финансова поддръжка.

Подробности може да намеритетук.

Бягането НЯМА спортен темперамент, всеки със лично движение и усмивка!

Не сте в Габрово в този ден, само че доста желаете да ни подкрепите - ВЪЗМОЖНО Е!

Съберете група другари и бягайте във вашето обитаемо място, без значение в коя точка на света се намирате, отбелязвайте интензивността си с хаштага ни#АзБягамСКаузаи с изявления в групата нитук.

Планираната стратегия за октомври включва също и театрална режисура, която ще се организира на 17-ти октомври в Драматичен спектакъл - Габрово. Теодор Папазов ще ни гостува със своя моноспектакъл “Чист ” - документално-сценичен роман за зависимостите.

Ще видите и поредност видеа, в които сме снимали разкази на хора и институции, с които фондация “Общност в помощ на подвластните ” работи в продължение на три години. Как се сработваме? Каква “магия ” има? Как преодоляваме предразсъдъците и дружно, като общественост, насочваме старания в поддръжка на една от най-уязвимите групи в обществото ни - хората със зависимости.
А финала на месец октомври ще бъде изненада!

Дейността на фондацията можете да подкрепите и с
дарителски SMS на номер17 777с текстDMSNEZAVISIM

или по сметката на фондацията:

УниКредит Булбанк АД

IBAN:BG39UNCR70001524123314

BIC:UNCRBGSF

Основание:Дарение

Титуляр:Фондация „ Общност в помощ на подвластните “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР