Тази година морето е много динамично и опасно. От 1

...
Тази година морето е много динамично и опасно. От 1
Коментари Харесай

Внимание! Какво да правите при бурно море и мъртво вълнение?

Тази година морето е доста динамично и рисково. От 1 юни до момента съвсем всеки ден има мъртво неспокойствие и солган, предизвести спасителят Петър Русев.

Пред Българска национална телевизия той посочи, че в морето има огромни талази, дупки, ями и течения, което е рисково за децата и тези, които не могат да плуват.

Плажовете във Варна към този момент са цялостни и през работен ден

Спасителят моли всички на плажа да бъдат деликатни и да не подценяват флаговата сигнализация. По думите му някои хора извършват напътствията на спасителите, други не. На тези, които не извършват, се вършат актове с общинска полиция, които са на стойност сред 50 и 1000 лева

"Много хора си мислят, че на произвол слагаме червен байрак, а това е рисково ", сподели Русев.

Спасителят предложи, в случай че сме в морето и попаднем на подводна яма да не изпадаме в суматоха. Първото нещо, което човек би трябвало да направи е да легне по тил и да вика, и маха за помощ. Не би трябвало да се борим с течението, тъй като то е с огромна скорост и единственото избавление е да се плува диагонално и накосо. Препоръките на спасителя е постоянно да се къпем в група и да заобикаляме къпане на неохраняеми плажове.

През уикенда две деца се удавиха в морето, като се счита, че те са попаднали в клопката на мъртвото неспокойствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР