Тази година Мексико Сити за втори път ще бъде домакин

...
Тази година Мексико Сити за втори път ще бъде домакин
Коментари Харесай

Мексико Сити приема отново световното за бездомни хора

Тази година Мексико Сити за повторно ще бъде хазаин на международното състезание по футбол за бездомни хора. Новината заяви Райън Маки, изпълнителен шеф на Фондация „ Homeless World Cup “, която е притежател на правата за шампионата. Столицата на Мексико одобри десетия юбилеен мондиал за хора в неравностойно състояние през 2012 година, когато дебют в надпреварата направи и българския „ Отбор на вярата “.

Тазгодишният международен шампионат ще се организира от 8 до 15 ноември и както преди 6 години ще бъде финансиран от Фондация „ Телмекс “, която е благосъстоятелност на един от най-богатите хора на планетата - мексиканския милиардер Карлос Слим. В конкуренцията ще се включат повече от 500 състезатели от над 40 страни. Очаква се шампионатът да бъде следен онлайн от над 200 000 души в границите на осемте дни, в които мачовете от мондиала ще се играят на един от най-големите площади в света – „ Цокало “. Прогнозата е още няколко милиона фенове да проследят събитието и онлайн.

„ Отбор на вярата “ към този момент получи покана за присъединяване в шампионата при мъжете, а отборът ще бъде воден от футзалния експерт Борислав Фердинандов. Първият селекционен шампионат за установяване на националния състав, който ще показва България в Мексико Сити, ще се организира на 12 май в спортната зала в столичния квартал „ Челопечене “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР