Тази година имаме рекорден мигрантски натиск. Това заяви пред БНТ

...
Тази година имаме рекорден мигрантски натиск. Това заяви пред БНТ
Коментари Харесай

Рекорден наплив на мигранти към България

Тази година имаме рекорден мигрантски напън. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на Групово дело " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов.

Той уточни, че има нарастване по отношение на предходната година с 50% на база първите девет месеца. През летните месеци за денонощие 1500 души са били спрени да влязат в страната.

В момента са недопуснатите за денонощие били към 500. По думи на Златанов това се дължи на затегнатите ограничения и

Той акцентира, че България механически и професионално е изпълнила всички критерии за влизането в Шенген , като няма разлики с Австрия чисто професионално за защитата на границите. Решението очевидно щяло да бъде чисто политическо. Австрия, която постанова несъгласие на страната ни и Румъния за влизането в безграничното пространство, е обект на поредност от политически совалки.

Шефът на Гранична полиция означи, че пътят на мигрантите от Азия към Европа се дели на три маршрута - Източноевропейски, Централен и Западноевропейски. Източноевропейският, през Балканите, бил едвам 10-15% от целия мигрантски поток. - през Гърция и Италия. От там се придвижвали 75 - 80% от мигрантите. Златанов разясни и че Балканският път не е единствено през България.
 С данни за миграцията Калин Стоянов убеждава Австрия, че сме подготвени за Шенген Обновена
С данни за миграцията Калин Стоянов убеждава Австрия, че сме подготвени за Шенген

Страната ни предотвратила 160 000 опита за нелегално прекосяване на бежанци

" Статистиката на Австрия демонстрира, че предходната година 123 000 мигранти са достигнали до страната без регистрация. Тоест в страните, през които са минали до там, не са били хванати. Тази година досега са 43 000 души. Тоест имаме прогрес по професионалните аспекти ", регистрира той.

По негови думи съвсем всеки ден има  - преследвания, непокорство на водачи на моторни транспортни средства, пренасящи с мигранти.

Той бе безапелационен, че е праволинеен във връзка с сътрудници, изпълняващи недобросъвестно дилемите си.
 Министерство на вътрешните работи пресече 47 хиляди опита за незаконна миграция на границата с Турция за два месеца
Министерство на вътрешните работи пресече 47 хиляди опита за незаконна миграция на границата с Турция за два месеца

Намаляват опитите за прекосяване на границите със Сърбия и Румъния

" Миналата седмица заловихме наш сътрудник, чиновник на Гранична полиция, съдействуващ трафика на мигранти. Заловен е в почивен ден наоколо до граничната зона, в случай че работи в София. Не е бил самичък. Нямаме никаква приемливост към такива прегрешения ", увери той.

Златанов акцентира, че сме подготвени да влезем напълно в Шенген като Гранична полиция - това показвали осъществяваните самооценки и инспекции. При въздушните граници да вземем за пример можем да работим по шенгенските способи и правила още от на следващия ден, посочи той.

По негови думи сме доста добре по три индикатора - ограда, механически уреди зад нея - сензорни линии, видеонаблюдение, термално наблюдаване, и човешки фактор.
 Натискът по границите е нараснал с 35%, само че Министерство на вътрешните работи стопира мигрантите
Натискът по границите е нараснал с 35%, само че Министерство на вътрешните работи стопира мигрантите

Вътрешният министър Иван Демерджиев показа данни по време на блиц контрола в НС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР