Тази година двете страни отбелязват 30 години от установяването на

...
Тази година двете страни отбелязват 30 години от установяването на
Коментари Харесай

30 години от установяването на дипломатически отношения между България и Армения

Тази година двете страни означават 30 години от установяването на двустранни дипломатически връзки, само че мощните духовни и другарски връзки сред българи и арменци датират от епохи, бе очебийно на срещата.

Обща бе позицията, че трайното подсилване на стабилността и разширението на транспортната съгласуваност в Черноморския район и Кавказ е от основно значение за стимулиране на вложенията. Според министър Мирзоян откриването на директна въздушна линия сред София и Ереван може да трансформира България в транспортен хъб за Армения и ще улесни реализацията на разнообразни планове в региона на превоза.

Държавният глава означи, че арменската общественост в България е изцяло интегрирана и има значима роля в публичния живот на страната. По думите на президента това дава отлични благоприятни условия за следващо разширение на двустранното съдействието в стопанската система, културата и образованието. Румен Радев насочи покана и към президента на Армения Вахагн Хачатурян да посети страната ни.

По време на срещата беше разисквана и нуждата от резистентност на процеса по подсилване на стабилността и сигурността в района на Кавказ, както и ролята на Европейския съюз и на Организацията за сигурност и съдействие в Европа в този развой.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР