Тази година Биткойн (BTC) отбеляза забележителен ръст от над 120%,

...
Тази година Биткойн (BTC) отбеляза забележителен ръст от над 120%,
Коментари Харесай

Време ли е да се инвестира в Биткойн – какво мислят експертите?

Тази година Биткойн (BTC) означи незабравим растеж от над 120%, изпреварвайки други способи за вложение като акции и злато.

Съществува забележителен оптимизъм във връзка с неговата непрекъсната възходяща траектория. Възходът на Биткойн до границата от $41,000 повдига въпроси по отношение на готовността на промишлеността за още една бича наклонност или опцията да се сблъска с неуспехи.

Въпреки това Биткойн внезапно мина границата от $41,000 – равнище, невиждано от април 2022 година насам. За този скок способстват фактори като упованието за понижаване на лихвените проценти от Федералния запас и позитивните упования по отношение на нарасналото търсене от страна на борсово търгуваните фондове (ETF).

В бранша се следи очакване във връзка с решенията по заявки, като да вземем за пример тези от BlackRock, целящи да вкарат първичните спот Биткойн ETF в Съединени американски щати. Въпреки неотдавнашните провокации Биткойн продължава да печели мощна поддръжка от страна на вложителите. Оптимистите преглеждат напъните за справяне със съмнителните практики и повишаването на броя на заявките за ETF като признаци за съзряването на промишлеността, което евентуално уголемява инвеститорската база за цифрови активи.

Този оптимизъм се дължи най-много на страха, несигурността и подозрението (FUD) и страха от пропускане на благоприятни условия (FOMO), свързани с настоящите дати за потвърждаване на ETF. Предполага се, че тези дати ще окажат въздействие върху това дали Биткойн ще доближи $50,000 по-скоро рано, в сравнение с по-късно, съгласно обява в Santiment от 3 декември.

Майк Новограц, основен изпълнителен шеф на Galaxy Digital Holdings, се причисли към този оптимизъм, като предвижда, че Биткойн ще доближи предходния си връх в границите на идната година, подсилен от упованията за първото утвърждение на ETF в Съединени американски щати, както заяви Bloomberg на 29 ноември.

Въпреки неотдавнашния напредък на Биткойн, някои финансови фигури не изпускат опасенията си. Уорън Бъфет да вземем за пример дефинира Биткойн като “отрова за плъхове на квадрат ” и споделя нежеланието си да влага в него, даже на по-ниска цена.

Междувременно пазарната капитализация на Биткойн надвиши тази на Berkshire Hathaway. Не е несъмнено дали опасенията на Бъфет ще се потвърдят или Биткойн ще надмине предходните си върхове. На вложителите се предлага деликатно да преценяват всички благоприятни условия и опасности, преди да отделят средства за съответна инвестиция.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР