Тази година беше трудна. Пандемията отне животи. Имаше политическа несигурност,

...
Тази година беше трудна. Пандемията отне животи. Имаше политическа несигурност,
Коментари Харесай

Херо Мустафа с наставления: България да инвестира в добро управление

Тази година беше сложна. Пандемията лиши животи. Имаше политическа неустановеност, България мина през няколко избора. В международен мащаб има енергийна неустановеност, само че аз виждам капацитет да обърнем страницата, виждам вяра. Това съобщи американският дипломат Нейно превъзходителство Херо Мустафа, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Има ново държавно управление, отворено за разговор. Българската стопанска система е подготвена за напредък през 2022 година България и Съединени американски щати са посели семената за едно плодотворно партньорство, сподели дипломат Мустафа на бизнес-закуската, проведена от Американска комерсиална камара в България (АмЧам).

Наскоро отпразнувах втората си годишнина на поста си в България, добави Мустафа. Обиколих надлъж и нашир вашата прелестна страна и се убедих какъв брой мощни са връзките сред нашите две страни. Срещнах се с хора и са срещнах с очакванията на хората за едно по-добро бъдеще. Населението на България е 7 милиона души, с мен имате 7 милиона и 1 поданици, съобщи посланичката.

В своето ревю тя подчертава върху трите „ И ” – вложения, нововъведения и интеграция. Посланик Мустафа прикани да влагаме дружно в своето бъдеще. Бъдещето на нашите две народи е в вложение в по-добро ръководство, това ще ни разреши да реализираме разцвет. Възстановяването в България ще бъде движено от по-високите заплати и вложението на европейски пари. Стокообменът спадна с 11 % през 2020 година, само че тази година следим растеж от 25 % за интервала януари-септември. Съединени американски щати са вложили 2.5 милиарда $, основали са 30 000 високоплатени работни места, уточни за образец Херо Мустафа.

Тя акцентира, че с цел да може България да притегля непознати вложения, държавата би трябвало да влага в положително ръководство. Върховенството на закона е проблем. Трудовото законодателство е много остаряло. Регулаторната среда има едва правоприлагане, основават се условия за корупция. Казвам всичко това като сътрудник и съдружник. Искаме България да се придвижи напред в класацията на „ Трансперънси интернешънъл ”. Борбата с корупцията е област, в която АмЧам играе значима роля, разяснява още Мустафа.

Тя изясни още, че ключови за бъдещето на България са вложенията в диверсификацията на енергийния микс. Трябва да се изберат западни решения, изключително във връзка с съдействие в нуклеарната енергетика. Планирали сме семинар за дребните нуклеарни модули, сподели Мустафа. Тя уточни още, че е предоставено изследване за реализиране на модернизацията на Топлофикация. Съединени американски щати предоставиха 1 млн. $ за рационализация на Топлофикация, добави още тя.

Херо Мустафа съобщи, че партньорството със Съединени американски щати значи инвестиция в бъдещето. Искаме мощна България, работната група на АмЧам по Зеления пакт нае интернационална група за преход към бъдеще без въглища. Този преход би трябвало да се реализира по добър метод за служащите. Целта е да имаме екологична среда, съобщи дипломат Мустафа.

По тематиката за нововъведенията, тя сподели, че се изправяме пред все по-сложни провокации. COVID-19 наруши веригата на доставките, а хакерските атаки нанасят съществени вреди на фирмите. Според нея нововъведенията ще намерят решение на тези провокации. Основният експорт на България за Съединени американски щати са компютри и електроника, а не както някои си мислят аграрни артикули, това демонстрира взаимноизгодният темперамент на съдействието, акцентира Мустафа и прикани взаимно да прилагаме достиженията на науката и технологиите с цел да отговорим на провокациите като пандемията.

Нужна е интеграция на България със западните пазари. Дълбоко съм уверена, че дружно сме по-силни. България би трябвало да бъде интегрирана с Организацията за икономическо сътрудничество и раз и еврозоната, тя би трябвало да се причисли към тях. Бъдещето е на България. Имате капацитет да станете мощен районен енергиен център с интерконектора България-Гърция. Винаги съм се застъпвала за него и ще продължа да се застъпвам, акцентира още посланичката.

С горделивост означаваме покупката на F-16. Продължаваме да работим интензивно в Черно море. В нашия взаимосвързан свят бизнесът не е единствено облага. Частният бранш би трябвало да има ролята за справяне със обществените недъзи. В България позитивни промени се реализират в толкоз доста сфери, макар толкоз многото провокации, сподели Мустафа и обобщим, че нарасналите вложения, нововъведения и интеграция благоприятстват българската и американската стопанска система.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР