Решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) за отстраняването по поста

...
Решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) за отстраняването по поста
Коментари Харесай

Бонев иска да обжалва решението на ОИК за прекратяване правомощията на Бранчевски

Решението на Общинската изборна комисия (ОИК) за отстраняването по поста на Емил Бранчевски - кмет на регион „ Илинден “- ще бъде обжалвано и имаме вяра, че в последна сметка ще бъде анулирано. Това разгласи в позиция „ Спаси София “, оповестена в профила на общинския консултант Борис Бонев. Според Бонев това се случвало след липса на задоволително събрани данни за значимите обстоятелства и след откровени незаконни дейности, целящи да подменят вота на жителите на регион „ Илинден “.

„ В безсилието си и поради невъзможността си да одобри загубата на съвсем всички региони в Северна София, партия ГЕРБ и нейните скрити сътрудници прибегнаха до откровени незаконни дейности за отстраняването на определения от болшинството кмет “, написа Борис Бонев.

Според него, цялото „ упражнение “ било проведено мероприятие, съчетаващо партийно проведени митинги, подправени доноси, комфортно безмълвие на редица органи и най-после услужливо решение на ОИК без да даде каквото и да е право на отбрана и при тъпчене на обикновени правила на правовата страна.

Вчера Софийската ОИК приключи предварително пълномощията на кмета на регион „ Илинден “ Емил Бранчевски.

Според претекстовете на изборната комисия има доказателства, че Бранчевски има присъединяване като шеф и притежател в записано на 15 февруари 2024 година и вписано на 18 февруари 2024 година комерсиално сдружение Clinic For Medical Services Branchevski – Kolev LTD ( " Клиника за медицински услуги – Бранчевски – Колев " ООД) на територията на Англия. Това събитие е в директен прорез с нормите на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, пишат от ОИК.

21 юни 2024, 19:35

ОИК приключи пълномощията на кмета на „ Илинден “ от ПП-ДБ-СС Емил Бранчевски


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР