Тази година 23 плажа, сред които и едно яхтено пристанище,

...
Тази година 23 плажа, сред които и едно яхтено пристанище,
Коментари Харесай

Заслужава ли този плаж край Варна Син флаг

Тази година 23 плажа, измежду които и едно яхтено пристанище, ще бъдат със " Син байрак ". 

С почит към околната среда и с грижа за посетителите единствено 7% от общо 300 български плажа дават отговор на критериите за чиста морска вода, сигурност, екологичност и улеснения за почиващите. 

Разположен в спокоен залив и затрупан с тънък златист пясък, плаж Слънчев ден се намира единствено на 10 км от Варна. 

" Много е хубаво. Спокойно, слънчево, идваме постоянно даже през зимата. В Италия сме виждали " Син байрак ", само че и тук е добре. В прочут смисъл са ни конкурентни плажовете ", показа екскурзиант, съобщи

" Това е моят обичан плаж. Не знам дали е най-чистият плаж в България, само че за мен това е един от най- хубавите плажове към Варна. Живея тук към този момент 6 години и е желано място за мен ", добави жена, която се радва на българското Черноморие. 

Други пък не споделят това мнение. 

" С тези хотели, тръби и аз видях и се чудя от кое място е този байрак, не бих пристигнала тук на плаж ", разяснява жена.

Категорията  " Син байрак " в България е въведен през 1995 година и присъден на плажа на курорта Слънчев. По-голямата част от плажовете със " Син байрак " този сезон са по Южното Черноморие. В света за тази година отличените плажове са над 5000 в 51 страни. С най-вече плажове на които се вее наследник байрак са Испания и Гърция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР