Тази есен една легенда ще отиде завинаги в историята. Това

...
Тази есен една легенда ще отиде завинаги в историята. Това
Коментари Харесай

EA с коментар относно раздялата им с ФИФА

Тази есен една легенда ще отиде вечно в историята. Това ще се случи с излизането на EA FC Sports 24, новото име на FIFA – бранд с 30-годишна история и ембелматично заглавие за цялата гейм промишленост. Както ви разказахме към този момент, през предходната години Electronic Arts и Световната футболна федерация ФИФА не се схванаха във връзка с лицензионните такси за прилагане на името на международната организация, което докара до разделянето на двете страни. Всъщност, както ФИФА, по този начин и ЕА показаха удовлетворение от края на съдействието им, вследствие на което ще получим вместо късото и обичано FIFA недомислицата EA FC Sports 2/3/4х (последният да затвори вратата).

Все още не знаем детайлности по отношение на това, което ще се промени с раздялата сред ФИФА и ЕА. Знаем за една доста позитивна смяна, само че тя не е подбудена от въпросната разлъка – входа на женските тимове и шампионати в играта. А съгласно ЕА, занапред ще виждаме облагите от тази смяна.

В изявление за 3D Juegos, Самуел Ривера, креативен шеф на ЕА декларира, че краят на контракта с ФИФА обезпечава разработчика с надалеч повече независимост поради това, че е трябвало да се съблюдават избрани правила, наложени от съглашението. Едно от тези неща да вземем за пример е господстващото преимущество на Adidas пред Nike – нещо, което ще се промени оттук насетне, като от думите му излиза наяве, че и марките на други компании ще се появят тук. Друг детайл тук се явява това, че EA FC Sports няма да се преценява с разпоредбите за феърплей на ФИФА. Ривера не дава обаче каквито и да е детайлности в този случай. Принципно, разпоредбите за почтена игра са морални правила, тъй че може да се спекулира какво значи това. Докато тук имаме глупости, като да вземем за пример това, че състезател, който чества гол получава наказване, в случай че си съблече фланелката, то има и правила, издигащи играта в морално отношение и служещи за образец. Като да вземем за пример да се върне топката на другия тим, в случай че тя е била извадена разследване на травма на техен състезател по време на мач или прекъсването на играта при травма на състезател. Изданието спекулира с разнообразни разновидности, като да вземем за пример опцията да играят мъжки и женски тимове дружно или че травмите може да бъдат изобразявани надалеч по-натуралистично в графично отношение. Но в случай че последното бъде изпълнено мога да си показва по какъв начин днешните геймъри трансформират положителната остаряла FIFA в някакъв самобитен Battle Royale. Или пък можело, пишат 3D Juegos, да се разреши изразяването на политически позиции по трибуните. Това също звучи занимателно, само че малко евентуално. Макар и желателно. ФИФА отиде дотам в придържането си към политическата си уместност, че преди години забрани да се демонстрират в телевизионни излъчвания нахлуванията на почитатели или дори на някое заблудено куче или пък катеричка, какво остава за политически викания или хора, които не са си седнали почтително по местата. Предстои да забележим.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР