Тази частична мобилизация се очакваше отдавна. През миналата седмица имаше

...
Тази частична мобилизация се очакваше отдавна. През миналата седмица имаше
Коментари Харесай

Военен експерт разкри: Генералите на Путин са искали мобилизация още през май

" Тази частична готовност се очакваше от дълго време. През предходната седмица имаше разногласия сред генералите и Путин. Генералите са желали готовност още през април-май, в този момент е закъсняла и съветските военни специалисти настояват, че няма да могат да активизират задоволително хора до началото на зимата. А тогава, късна есен - ранна зима, ще бъде още по-трудно ", съобщи по време на изявление за телевизия " Евроком " офицерът от запаса и член на Управителния съвет на Атлантическия съвет в България Васил Данов.

" Така че тя е закъсняла и са съмнителни нейните резултати. Защото към този момент се разбра, че стратегическата самодейност мина в съветската страна. Въоръжението на съветските войски не е задоволително, тези 300 хиляди, които се кани да набере Путин, са необучени. Те се нуждаят от съществено дообучаване, в съпоставяне със мощната по дух и задоволително въоръжена украинска войска те просто нямат късмет ", добави той.

" Мобилизацията признава неуспеха на специфичната военна интервенция. Те започнаха войната, разчитайки да завоюват бойните дейности за седмица-две, през днешния ден сме 210-ия ден от войната. На тази война не ѝ се вижда края и няма да донесе по този начин мечтаната победа на режима на Владимир Путин ", уточни Данов.

" Бойните дейности се водят покрай нашата страна, по тази причина има тактически риск. Но това са общи приказки от марионетното държавно управление на Румен Радев. Нашата задача като страна със скромни военни благоприятни условия е просто да си пазим мястото измежду съдружниците като се държим за нашите приятели-съюзници от НАТО и Европейски Съюз ", разяснява офицерът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР