Тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания вече се намира

...
Тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания вече се намира
Коментари Харесай

Програма за четвъртък: Ще бъде оформен финалът при дамите на Уимбълдън!

Тазгодишното издание на Откритото състезание на Англия към този момент се намира в своите заключителни стадии и откакто през вчерашния ден бяха избрани и последните участници в полуфиналите, то през днешния ден е време да стане ясно кои две тенисистки ще си оспорват трофея в дамската конкуренция.

В първия полуфинал за деня на корта ще излязат Елина Свитолина и Маркета Вондрушова. През последните месеци украинката се радва на превъзходно завръщане от майчинство и не стопира да изумява на тазгодишния Уимбълдън, откакто по пътя си надви над имена като Винъс Уилямс, София Кенин и Виктория Азаренка, а в 1/4-финалите отстрани самата международна №1 Ига Швьонтек. От своя страна, чешката представителка подсети за най-хубавите си времена на корта и съумя да се промъкне до етапа на най-хубавите четири, като в миналата фаза наложи волята си над международната №3 Джесика Пегула.

Вторият конфликт за деня пък ще противопостави две сложени тенисистки в лицето на Арина Сабаленка и Онс Жабер. През тази година беларуската състезателка се показва ослепително в шампионатите от Големия шлем и през днешния ден ще излезе за своя трети " мейджър " полуфинал за 2023-та, като все още има един извоюван и един изгубен. Тунизийката пък ще опита да откри място на втори следващ край на Уимбълдън, откакто в 1/4-финалната фаза детронира защитаващата шампионка Елена Рибакина и си отмъсти за миналогодишната загуба.  

Програмата за четвъртък на Уимбълдън:

Централен корт (начало 15:30 часа):

1. Елина Свитолина - Маркета Вондрушова

2. Арина Сабаленка - Онс Жабер

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР