Тазгодишният Уимбълдън със сигурност ще остане в историята, макар и

...
Тазгодишният Уимбълдън със сигурност ще остане в историята, макар и
Коментари Харесай

За пръв път от 49 години: без играч от Топ 2 на Уимбълдън


Тазгодишният Уимбълдън сигурно ще остане в историята, въпреки и не по положителни аргументи. Ръководството на All England Club реши да не допусне до присъединяване тенисистите от Русия и Беларус поради съветската инвазия в Украйна. Няколко седмици по-късно ATP предприе ответни ограничения, вземайки решението пъкъл не присъжда точки за ранглистата на идния Шампионат.

Това обаче няма да е единственото изключително събитие на идния шампионат в Лондон. За пръв път от 1973 година насам никой от първите двама в ранглистата няма да вземе присъединяване в конкуренцията. Лидерът в класацията Даниил Медведев бе обиден от глобата против съветските играчи, а международният №2 Александър Зверев неотдавна оперира глезена си и ще се възвръща най-малко до август.

При последният сходен случай общо 81 играчи, в това число защитаващият купата Стан Смит, се отдръпват от шампионата в символ на митинг против остраняването на Никола Пилич. Турнирът е извоюван от втория подложен Ян Кодеш, който на финала побеждава четвъртия в схемата Алекс Метревели с 6-1, 9-8(5), 6-3.

При по този начин създалата се обстановка лидер на схемата и тази година ще бъде Новак Джокович. В случай, че вземе присъединяване в Шампионата, Рафаел Надал ще оглави долната половина от схемата, а другите двама топ сложени ще бъдат Каспър Рууд и Стефанос Циципас.

Тазгодишното издание на Уимбълдън ще се организира от 27 юни до 10 юли.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР