Тазгодишните награди Еми ще бъдат отложени заради стачката на сценаристите

...
Тазгодишните награди Еми ще бъдат отложени заради стачката на сценаристите
Коментари Харесай

Наградите Еми ще бъдат отложени заради стачката в Холивуд

Тазгодишните награди " Еми " ще бъдат отсрочени поради стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд, предадоха Агенция Франс Прес и Ройтерс, като цитираха американски медии.

Вестник " Лос Анджелис таймс " написа, че връчването на оценките, в началото планувано за 18 септември, се чака да бъде отсрочено за януари следващата година.

 Според изданието " Варайъти " " продавачи, продуценти и други представители на бранша за занимания " към този момент са били осведомени за това. 

Официално известие към момента няма, отбелязва Агенция Франс Прес. 

Новата дата за церемонията на премиите " Еми ", които са телевизионният еквивалент на " Оскар ", не е избрана, заяви за Агенция Франс Прес източник, осведомен с плана. Тя евентуално ще бъде оповестена при започване на август, съобщи Ройтерс, като цитира " Варайъти ".

Стачката на холивудските артисти и сценаристи е първата в промишлеността от 63 години насам. Ако тя продължи, всички звезди ще бойкотират 75-ата гала за оценките " Еми ", което ще бъде пагубно за телевизионната публика. 

На протестиращите сценаристи не е позволено да пишат сюжети или смешки за водещите на събитието.

Според известията телевизия " Фокс ", която излъчва премиите " Еми ", е лобирала за отсрочване на церемонията за януари, което ще даде повече време за разрешаване на трудовия спор. 

Но американската Академия за телевизионни изкуства и науки, която гласоподава и връчва премиите, избира по-кратко отсрочване, с цел да избегне провеждането на церемонията в разгара на сезона на филмовите награди в Холивуд. 

Нито от " Фокс ", нито от Академията към този момент разясняват. 

За финален път премиите " Еми " бяха отсрочени през 2001 година, след атентатите от 11 септември в Ню Йорк.

Стачката в Холивуд спря всички американски кино и телевизионни продукции, с дребни изключения.

Номинациите за 75-ите награди " Еми " бяха оповестени по-рано този месец, часове преди неуспеха на договарянията сред профсъюза на актьорите и огромните студиа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сериалът " Наследници " на HBO води с 27 номинации за оценките " Еми ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР