Тайванските военни ще се упражняват в прихващане на военни кораби

...
Тайванските военни ще се упражняват в прихващане на военни кораби
Коментари Харесай

Чрез компютърни симулации: Тайван упражнява прихващане на китайски военни кораби

Тайванските военни ще се упражняват в прихващане на военни кораби и битка с китайска обсада на острова по време на годишните военни симулации през юли, оповестиха от Министерството на защитата, съобщи Агенция Франс Прес.

Ежегодните учения " Хан Куан " (Ханска слава) ще бъдат разграничени на компютърни военни игри през май, отдадени на " разнообразни вероятни дейности при навлизане на врага в Тайван ", и частични учения с бойна пукотевица през юли , съобщи министерството.

" Сценариите ни се основават на актуалните закани на врага да нахлуе в Тайван и на неотдавнашните му военни учения, които тормозят Тайван ", съобщи генерал-майор Лин Уенхуан пред кореспонденти, когато бе запитан дали китайският самолетоносач " Шандун " ще взе участие в тазгодишните сюжети.

China ends military drills after simulating strikes on Taiwan
— J J (@Jj63927499J)
Самолетоносачът беше употребен от Пекин по време на военни учения този месец, симулиращи целенасочени удари и обсада на Тайван .

Петдневните учения през юли ще спомогнат за подсилване на способността на Тайван да прихваща китайския военноморски и десантен флот , сподели Лин.

Военните ще упражняват и " взаимна битка с блокадата на главните външни водни пътища, с цел да поддържат сигурността на морските транспортни направления и да противодействат на блокадата на съперника ", сподели той.

Тайван също по този начин включи уроците от съветското навлизане в Украйна в миналогодишните учения " Хан Куан " и възнамерява да го направи още веднъж, обявиха от министерството.

Analysis: A weapons stockpile and asymmetric warfare: how Taiwan could thwart an invasion by China -- with America's help
— swissbusiness (@swissbusiness)
През последните години Пекин зае по нападателна позиция.

Последните му военни игри бяха в отговор на срещата сред тайванския президент Цай Инг-уен и ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти в Калифорния.

В последния ден от ученията Пекин изпрати 54 самолета в югозападната и югоизточната зона за идентификация на въздушната защита (ADIZ) на острова , което е най-големият брой, регистриран в един ден от октомври 2021 година насам.

Пекин стартира най-мащабните си военни учения към острова през август предходната година , след посещаване в Тайван на предшественика на Маккарти Нанси Пелоси. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР