Тайванската компания Foxconn, която остава най-големият контрактен производител на Apple

...
Тайванската компания Foxconn, която остава най-големият контрактен производител на Apple
Коментари Харесай

Foxconn очаква приходите да продължат да намаляват през текущото тримесечие

Тайванската компания Foxconn, която остава най-големият контрактен производител на Apple продуктите, тази седмица заключи резултатите от миналото тримесечие, отчитайки спад на приходите с 5,4% до 59,7 милиарда $ на годишна база. Освен това през настоящото тримесечие тя също чака спад в приходите — по този начин тази цифра ще намалее четири тримесечия поред.

Основният локомотив на приходите на Foxconn към този момент несъзнателно е семейството смарт телефони Apple iPhone 15 и в случай че в Съединени американски щати появяването им през септември започва нов цикъл на възобновяване на потребителската база, в Китай продажбите са с негативна динамичност. Общоприето е, че „ завръщането на Huawei “ на китайския пазар, съчетано с хипотетичните забрани за потребление на продуктите на Apple в държавните организации и компании в Китай, ще се отрази отрицателно върху приходите на американската компания в района. Местните управляващи също организират антимонополно следствие против Foxconn, а компанията също е по петите на китайския реализатор на Apple — компанията Luxshare, която към този момент се трансформира във втория по величина производител на iPhone.

Counterpoint Research предвижда, че продажбите на iPhone ще се усилят с 2% тази година, изоставайки от междинната за пазара стойност от 5%. Същият Huawei обаче може да добави 37%, тъй че вероятностите на Apple не наподобяват розови на този декор. Foxconn е мощно подвластна от продажбите на iPhone и до края на 2023 година приходите на компанията към този момент са намалели със 7%. Отделно в края на декември предходната година приходите на компанията са намалели с 27% по отношение на същия месец на 2022 година до $14,84 милиарда В отбрана на Foxconn обаче може да се каже, че напролет на 2023 година се образува висока приходна база за съпоставяне, защото предприятията на тази компания в Китай започнаха да компенсират изгубеното време в пандемията.

Много индустриални анализатори не престават да имат вяра, че слабото търсене на iPhone в Китай ще продължи да води до негативна динамичност в цената на акциите на Apple. Представители на Piper Sandler, да вземем за пример, приканват да не се чака изцяло възобновяване на търсенето на пазара на смарт телефоните по-рано от втората половина на 2024 година и считат, че темпът на напредък на размерите при предлагането на тези артикули във физическо изражение към този момент е минал своя исторически най-много.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР