Тайван подготвя бомбоубежищата си, тъй като нарастващото напрежение с Китай

...
Тайван подготвя бомбоубежищата си, тъй като нарастващото напрежение с Китай
Коментари Харесай

Тайван се подготвя за атака от Китай

Тайван приготвя бомбоубежищата си, защото възходящото напрежение с Китай и нахлуването на Русия в Украйна пораждат нови опасения за опцията от китайско нахлуване против демократичния остров.

Китай счита Тайван за своя територия и е нараснал военната си интензивност във въздуха и морето към него. Тайван се заклева да се пази самичък и трансформира укрепването на защитата си в приоритет, като организира постоянни военни и цивилен учения, оповестява " Ройтерс ".

Подготовката включва отделяне на убежища, в които хората да се укрият, в случай че стартират да летят китайски ракети, само че не в особено построени бункери, а в подземни пространства като подземни паркинги, метрото и подземни търговски центрове.

Столицата Тайпе разполага с повече от 4600 такива убежища, които могат да поберат към 12 милиона души, което е повече от четири пъти повече от популацията на страната.

18-годишната Хармъни Ву с изненада научава, че подземната комерсиална зала, където тя и други младежи неотдавна репетирали танцови придвижвания, ще бъде превърната в леговище за въздушно нахлуване при положение на война.

Но тя сподели, че знае повода за това.

" Да имаш заслон е доста належащо. Не знаем по кое време може да настъпи война и функционалността им е да ни предпазят ", споделя Ву на мястото на събитието покрай метростанция в Тайпе.

" Войната е жестока. Никога не сме я преживявали, тъй че не сме готови ", сподели тя.

Властите в Тайпе актуализират базата данни с избраните убежища, поместват местонахождението им в приложение за смарт телефони и стартират акция в обществените медии и с плакати, с цел да се уверят, че хората знаят по какъв начин да намерят най-близкото леговище.

Входовете на приютите са обозначени с жълт етикет с размер на лист хартия А4, на който е посочен оптималният брой хора, които може да поеме.

Високопоставен чиновник в градската работа, отговарящ за приютите, съобщи, че събитията в Европа са довели до ново чувство за неотложност.

" Погледнете войната в Украйна ", споделя Аберкромби Ян, шеф на Службата за ръководство на постройките.

" Няма гаранция, че няма да бъдат наранени почтени хора ", сподели той и добави, че точно по тази причина обществеността би трябвало да бъде осведомена.

" Всички жители би трябвало да имат осведоменост за спешни обстановки... Ние се нуждаем от убежища при положение на нахлуване от страна на китайските комунисти ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР